.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Цветен избор според стаите в дома ни

LadyZone.bg | преди 2 години
2110858671.jpg
Снимка: Thinkstock
Кои са стайните растения, подходящи за всяко едно от помещенията вкъщи

Без присъствието на цветя, домът ни би бил лишен от най-съществените елементи – дух, атмосфера, хармония и настроение – от всичко онова, което само живите растения могат да влеят с цялата си жизнена енергия в него.

Изборът на цвете за всяко едно от помещенията обаче не е без значение. Разнообразието от флорални видове определя и различните потребности на всяко едно растение. Например Филодендонът се чувства превъзходно в тъмното антре, Азалията цъфти с целия си блясък в помещение, наситено с влага и светлина.

В периода си на цъфтеж пък Цикламата отделя във въздуха ефирни масла, които имат успокояващ ефект – съответно би могла да бъде позиционирана в спалнята.
Но за да се радваме по-дълго на избраните от нас растения трябва да обърнем специално внимание на разпределението им в дома.

Антрето
Както сами се досещате, в повечето случаи, това е най-тъмното помещение в дома. Поради тази причина, подборът на растения трябва да бъде съобразен именно с този факт. Подходящи за случая са „сенколюбивите” Аспидастри. Спатифилиумът също обича слабо осветените места. Няма да е лошо обаче, от време на време, въпросните цветя да бъдат премествани на светлина – профилактично.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?