Микровълновата ви е мръсна? Поставете в нея купа с вода и няколко лимонови или портокалови кори и пуснете за 2-3- минути на максимална температура. Парата ще разтвори мазнините по стените и ще почистите фурната много лесно след това.

Ако сте изцапали ръцете си с маслени бои, ще ги почистите лесно с растително масло.

Имате специално място за бутилката олио в кухненския шкаф, но не ви е удобно. Не вървете против себе си. Поставете я там, където ще ви е най-лесно да я намерите и използвате.

Ако сте счупили чаша и се опасявате, че по пода са останали малки парченца стъкло, минете по килима с парче пластилин или тесто. Малките частички успешно залепват за него.

За да изчистите чайника от варовик, сипете в него сладка газирана напитка или вода с лимонова киселина и оставете да заври.

Не сте сигурни дали фурната ви пече на градусите, които показва. Захарта се топи на 186 градуса. Сипете няколко лъжички в малка тавичка и оставете във фурната. Така лесно може да проверите дали е верен термометърът ви.

Ако сутрин детето ви се събужда трудно, опитайте се да го будите, като му задавате въпроси от любимата му компютърна игра или филм. Това доста бързо разсънва мозъка, а след това и тялото.

Ако детето ви засипва с въпроси и вече сте се уморили да мислите и да отговаряте, не правете грешната стъпка просто да замълчите или да му се скарате. Опитайте следната тактика – попитайте го – „А, ти какво мислиш?”

За да не замръзват ръцете ви, докато сте навън, вземете в длани малка гумена играчка и непрестанно я стискайте. Това активира кръвообръщението.

Искате да увековечите семейното тържество с групова снимка, но на груповите снимки винаги има някой със затворени очи. За да избегнете това, накарайте всички да затворят очи, да преброят до 3 и на три да ги отворят. Така със сигурност всички ще са с отворени очи.

Ако трябва да се обадите на свекървата, за да й честитите някакъв празник, а изобщо не ви се говори с нея – звъннете й по време на любимия сериал. Така ще бъдете сигурни, че разговорът ще е кратък.