Искате ли тази година яйцата ви да са не просто цветни, а с ефект УАУ! Ето няколко предложения от нас, с които със сигурност ще го постигнете.

Със стикери и лепяща хартия
Преди да боядисате яйцата, изрежете пеперуда, цвете или друга интересна формичка от лепяща хартия и я залепете. Боядисайте, оставете да изсъхне и отлепете. Там, където е била хартията, ще остане бяло. Същите отпечатъци може да направите и с различни листа, цветя и стръкчета. за да ги закрепите за яйцето, трябва да го увиете в част от чоропогащник, който да пристегнете с конец.



Пръски и точки

Ако искате яйцата ви да станат на ситни точки, потопете четка за зъби в боята и прокарвайки нокът по влакната, напръскайте яйцето. Изберете контрастен цвят, който да се различава от основния цвят на черупката. Бъдете внимателни и използвайте найлонова покривка или картон, защото има сериозна опасност пръските да стигнат по стената или мебелите.


Рисувайте с клечки за уши
С меката повърхност на клечките за уши може да оставите интересни цветни следи върху черупката на яйцето. Ако рисувате върху продухани яйца, може да използвате мрамориращи бои, с които ще се получи красив и наситен цвят.


Точки от балончета
Любимите ви найлони за уплътняване на пратки с балончета са добър вариант за артистична украса на яйцата. С широка четка нанесете боя по въздушните мехурчета и овъргаляйте яйцето по него. Така върху черупката му ще се получат точки на симетрично разстояние една от друга. С този вариант ще си спестите и доста време, защото яйцата се боядисват бързо.


Със семена за търпеливите
Този вариант наистина изисква голямо търпение и точна ръка. Съберете различните видове семена, които имате в кухнята - сусам, маково семе, лелено семе, боб, леща, соя и др. Може да декорирате както пълно яйце, така и продухано. С широка четка нанесете слой лепило, а върху него подредете семената. Най-лесният вариант е да ги подредите в на няколко реда, в окръжност.

Със златно фолио
Независимо как сте боядисали яйцата, на всяко от тях може да сложите златен акцент с фолио. Такова често сме използвали при някои атрактивни видове маникюр - шоколад със злато и с акцент златно сърце.

Със силикон или прозрачно лепило
Продуханите яйца може да декорирате с 3D елементи, които може да направите с горещ силикон или прозрачно лепило. Ако яйцата са чисто бели, се получава наистина страхотен ефект.


С черупки от друго яйце
След като боядисате яйцето в основен цвят, може да го декорирате с разноцветни парченца черупки от други яйца.



Както и да боядисате яйцата, не забравяйте, че по традиция първото трябва да е червено.