1. Пластмасовите полилеи и лампите, които по принцип само забърсваме с мокър парцал винаги събират най-много прах и мръсотия, но никога не им обръщаме достатъчно внимание. Ако разполагате с достатъчно голяма съдомиялня машина спокойно можете да ги наместите. Те ще лъснат до блясък точно както чашите за вино.

2. Същото се отнася и за слушалката на душа и маркуча, които се наслояват с бяло вещество, наречено котлен камък. Почистването му до блясък понякога отнема всичките ни сили. В съдомиялнята ще постигнете дори по-добът ефект, без никакви усилия.

3. Пластмасовите и гумени играчки на детето можете да измиете и дезинфекцирате спокойно в съдомиялнята. Така няма да се притеснявате, че вашето съкровище ги захвърля на различни мръсни места, а след това ги поставя в устата си.

4. Същото можете да направите с играчките на кучето, направени от пластмаса и други устойчиви материали.

5. За сметка на чистите чинии на заден план винаги оставяме кухненските гъби, четки и телове за миене на съдове. Тях също може да напъхаме в машината и да бъдем спокойни, че ще излязат от нея чисти.

6. Частите на различните кухненски електроуреди, които подлежат на миене също можете да поставите в съдомиялнята – частите от миксера, пасатора, сокоизстисквачката, фритюрника и т.н.

7. Солниците и бурканчетата за съхранение на подправки, ориз, брашно, кафе и др. също се нуждаят от миене. И не е задължително това да става на ръка. Просто наредете в машината и натиснете копчето.

8. Сапунерките, чашите за съхранение на четки за зъби и други предмети за тоалетни нужди също можете успешно да лъснете до блясък.