1. Магнити за хладилник
От малките рамки за снимки може да си направите магнити за хладилник, като залепите магнитно фолио или малък магнит на гърба им. Такива се продават в магазините за художнически материали, мъниста и др., както и в рекламните ателиета. Оцветете или декорирайте рамката допълнително. Поставете снимка, изрезка от списание или любим цитат, принтиран върху хартия.

2. Изкуство за стената
Често интериорните дизайнери използват стари рамки за снимки за декорации на стената. Може да ги оцветите в различни, ярки цветове (червено и зелено//черно и бяло). Поставете празните рамки на стената като цветни петна.



3. Поставки за сервиране
По-големите стари рамки могат да заживеят нов живот под формата на поставка за сервиране. Направете колаж от стари снимки или пощенски картички и ги покрийте със стъкло. С новата си поставка може да сервирате напитки за партита или сипете пуканките, докато гледате филм с цялото семейство.

4. Винтидж огледало
Ако имате стара рамка за снимка с много детайли, почистете я внимателно и я боядисайте със бронзов или златен спрей. Купете или изрежете парче огледало според размерите на рамката и го залепете от задната й страна. Вече има кого да попитате „Огледалце, огледалце, коя е най-хубава на земята?



5. Дъска за бележки
Такава може да си направите като залепите корково платно или запълните със залепени една за друга коркови тапи. Върху тях може да забождате бележки с пинчета с важните ви за деня задачки.

6. Украса на входната врата
Боядисайте рамката с ярък, жизнерадостен цвят и я залепете я с горещ силикон около шпионката, от външната страна на входната врата. Така ще освежите вратата с весел акцент.




7. Поставка за бижута
Ако разполагате с дървена рамка, може да заковете по нея малки пирончета. Използвайте ги като закачалки за колиетата и обеците си. Така бижутата няма да се заплитат, както често става, когато ги сложите в кутия.