Първо забърсваме пода и след това секциите и шкафовете
Това е най-голямата грешка, която правят домакините, докато въвеждат в приличен и чист вид своя дом. Ако първо пуснете прахосмукачка и почистите с моп пода, когато започнете с бърсането на прах от секциите, той само ще се премести от високите места на пода. Правилно е първо да изчистите праха, а след това да се заемете с килимите, плочките и пракета.

Смесваме почистващите препарати
В старанието си да почистим по-добре, често ни се случва да използваме повече отколкото е препоръчано на опаковката. В още по-голямото си старание дори смесваме различните препарати за почистване, може би съмнявайки се, че действат наистина. В интересн на истината, за да действа един препатат, той трябва да се използва, както е описано в указанията.

Забравяме домакинските ръкавици
Грижейки се за чистотата на дома, не трябва да забравяме и нашата кожа. И не само когато мием чинии, но и всеки път, когато използваме опасни за нея и силни препарати, които ще й навредят.

Мием прозорците в слънчев ден
Едно просто правило за блестящи прозорци гласи, че те трябва да се мият, когато слънцето не ги огрява пряко. Това е така, защото препаратът, който използвате изсъхва много бързо, като не оставя време за реакция и търкане. Дори и да сте си избрали слънчев ден за миене на прозорци, поне изчакайте, когато то не ги огрява пряко.

Чаршафите се оставят за накрая
Добре е когато почиствате, в същото време да сменяте и спалното бельо, защото изхлузването на чаршафите от олекотените завивки и одеалата също води до запрашаване. И то доста по-голямо, отколкото си мислите. Ако сте планували нещата по този начин, направете същия трик както със секциите – първо спалното бельо, а след това пода.

Към 5 чести грешки на неопитната чистница. Част 2