.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

4 интересни факта за будилниците

LadyZone.bg | преди 5 години
будилник
Първият се появява в Китай, но е патентован от французин

1. Първият будилник се появява в Китай и представлява пръчка с привързан към нея камък. Когато пръчката изгори, камъкът пада, удря гонг, поставен под него, който издава силен звук.

2. Японските учени изобретили будилник за тези, които постоянно се борят със съня на работното място или докато карат колата си. Устройството се слага в ухото и започва да работи в момента, в който човек започва да заспива и да накланя глава.

будилник
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

 

3. За официален изобретател на първия будилник се счита френският учен Антоан Рад, който има патент за изобретението си от 1847 г.

4. Говори се, че по времето на Втората световна война в САЩ имало остър дефицит на будилници. Причината била, че по-голяма част от заводите, които ги произвеждали, били пренасочили производството си към друго. Когато работниците масово започнали да закъсняват за работа, правителството разрешило на заводите да се върнат към производството на гражданска продукция.

Ключови думи:Часовник, Будилник
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?