Трудна ситуация1:
Със сигурност ви се е случвало следното – трябва да изключите от разклонителя някой от уредите. Стигате до него и виждате 6 различни кабела, досущ приличащи си. За да успеете да изключите правилния електроуред се налага да проследите кабела му до разклонителя. Мисията се оказва почти невъзможна – навсякъде гъмжи от кабели.
Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg
Решението: На цветни листчета надпишете наименованието на всеки един от електроуредите. С помощта на тиксо залепете за съответния кабел. Следващият път ще знаете кой за какво служи. Ако са цветни листчетата, както в случая, още по-добре.


Трудна ситуация2:
Убедени сме, че на всяка прилежна домакиня се е случвала и следващата трудна ситуация – трябва да смените спалното бельо. Започва се едно ровичкане в гардероба, намирате долния чаршаф, но не можете да намерите, калъфките от комплекта, както и горния чаршаф. Ситуацията се повтаря всеки път.
Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg
Решението: Вместо да хабите нерви, заемете се с решението, а то както можете да се досетите, се оказва много просто. Когато събирате и сгъвате прането, просто пъхнете спалното бельо от един комплект в калъфката от съответния комплект. Така всичко е на едно място, а намирането след това е лесно като детска игра.

Трудна ситуация3:
Колко пъти сте си изпускали обеците на пода и колко пъти те са се шмугвали в най-затънтения ъгъл на стаята, отвъд масата и зад леглото? Много. Колко пъти се е налагало да размествате мебели, за да стигнете до скъпоценностите? Много.
Снимка: Росица Николова
Решението: Вземете прахосмукачката и махнете всички накрайници, така че да остане само тръбата. На нея нахлузете тънък чорапогащник (поне 40 ден), опънете го максимално и завържете с ластик за коса. Ако виждате къде е обецата или миниатюрния предмет, но не можете да го достигнете, просто пъхнете прахосмукачката и я пуснете да работи. Тя ще засмуче украшението, което ще се задържи на мрежестата материя на чорапогащника.