Според китайския календар 2012 ще бъде Годината на черния воден дракон. Цветът на този символ е черният, което е в контраст с основния принцип за посрещане на Новата година – колкото по-ярко, толкова по-добре.

Атмосферата на празника
Настъпващата нова година трябва да се посреща активно, енергично и с оптимизъм. Тишината и мързелът са строго забранени.

Особеното на Годината на дракона е в това, че за разлика от другите животни от източния календар, драконът е митично животно. Затова се счита, че предстоящата година ще е нетипична. Това предполага и по-различно посрещане: украса, храна, подаръци, облекло. Хубаво е да добавите по нещо нетрадиционно в тези неща, което не сте правили досега – нови играчки за елхата, неизпробвани досега ястия, и т.н. Посрещнете Новата година я по начин, който не сте практикували досега - на море, в спа хотел, организирайте маскенбал, украсете бяла, розова или синя елха, направете си украсата сами.



Според астролозите е особено важно на празника да звучи съвременна музика. Годината на дракона предполага увеличаване на пространствата – физически и духовни. Разширете границите на фантазията си, а у дома може да бутнете някоя стена, да направите друга на барплот, да усвоите външна тераса.

За да отговаря празнуването на характера на настъпващата година, не забравяйте фойерверките, транспарантите и конфетите.

Астролозите призовават да дарявате любов през 2012 година. Тя със сигурност ще се връща при вас.

Тоалетът на Нова година
Драконът е символ на необичайното, затова дрехите, които изберете за посрещането на Новата година, трябва да са коренно различни от тези, които обличате в ежедневието си. Подходящи цветове са черно, златно и всичко, което блести. Прибавете към малката черна рокля подходящи аксесоари - колани, шалове и др. Експериментите, дори да са в стил Лейди Гага, са добре дошли.

Драконът обича бижутата, затова сложете златни обеци, пръстени с камъни или каквито други имате в кутията си със съкровищата.

Отделете време и внимание на маникюра и прическата. Приказните елементи в декорацията на маникюра ще са особено актуални. За прическата си може да използвате лак за коса със златни, сребърни или бронзови частици. Сложете лента в косата си или фиба с камъни.



Новогодишно огнено меню
На празничната трапеза също трябва да има разнообразие. Дори да започнете с традиционната за българската новогодишна трапеза руска салата, завършете с нещо нетипично. Основният принцип при приготвянето на ястия за Нова година трябва да е обилното им подправяне с черен пипер, босилек, чили, джинджифил и канела. За да се получи едно истинско огнено меню, може да фламбирате десерта – банани, ананаси или сладкиши, заляти с алкохол и внимателно запалени. Хубаво е на масата да присъства и риба от екзотични видове - есетра, бестер и др. 



Обезателно сложете свещи на масата и ги дръжте запалени през цялата вечер.

Украса на дома
Стихията на идващата година е водата. Затова към традиционната украса на елхата, прозорците и други места в дома добавете фигурки на риби и морски звезди. На приятелите, с които ще посрещнете заедно Новата година, може да подарите малки фигурки на дракони за късмет през 2012, направени от керамика, дърво или кристал.



Мислете за настъпващата година като за празник в 366 дни (2012 г. е високосна). Драконът ще ви се отблагодари за позитивното мислене.