• Фуниите никога не са на мястото си, когато ни трябват. Алуминиевото фолио обаче е под ръка. С него лесно можете да си направите импровизирана фуния, с която да прелеете сок, вода или друга течност в бутилка. Естествено след употребата му няма да се наложи да я миете – просто изхвърлете в кошчето за боклук.
  • Когато ви предстои пътуване или пикник и искате да съберете повече храна, но кутиите не ви достигат, алуминиевото фолио ще ви бъде от голяма полза. В него можете да увиете както сандвичите, така и пържолите, бутчетата, хляба и зеленчуците.
  • Някои домакини замразяват хляба, за да се запазят вкусовите му качества за по-дълго, или най-малкото го слагат в хладилника, за да не хване мухъл. А какво става, ако не извадите хляба навреме от фризера – ами, няма да можете да го консумирате за вечеря. Малък трик от нас – увийте тестеното изделие във фолио и го сложете във фурната за 5-10 минути. Хлябът е готов за сервиране на трапезата.
  • Ножовете се точат лесно. По-трудната задача е да направим това със затъпелите ножици. С алуминиевото фолио се оказва, че не е толкова трудно – просто наредете няколко листа един върху друг и ги нарежете на ленти с ножиците.
  • Така нарязаните лентички няма да хвърляме, а ще си направим репелент за градината, който да прогонва охлюви и други гладни животинки от нашите зеленчуци. За целта ще трябва да се сдобием с мулч (смес за почва, която подобрява растежа на растенията и ги предпазва от различни атмосферни влияния). Смесваме алуминиевите ленти с мулча и ги поставяме в почвата около краставиците и другите зеленчуци, които отглеждаме в градината. Готово.
  • Лентичките от нарязаното фолио можете да използвате и като ги завържете по клоните на плодните дръвчета, така че да шумят, когато ги духа вятъра. Това ще плаши птиците и те няма да смеят да унищожават реколтата.
  • Най-трудната част от поддръжката на камината е чистенето на пепелта. Преди да я запалите (това естествено ще направите през зимата), поставете лист алуминиево фолио. След изгарянето и образуването на пепел просто съберете фолиото и изхвърлете пепелта, или наторете градината с нея.
  • Следващият съвет е за любителите на изкуството, и по-точно за тези от вас, които имат слабост към рисуването. След всяко рисуване четките трябва да бъдат почиствани, но ако нямате времето и нервите да го правите, увийте ги във фолио. Гледайте да го направите по-плътно, така че да не влиза въздух. Четките и боята по тях ще се запазят свежи без да изсъхват поне за няколко дни.
  • Сигурни сме, че няма домакиня, на която да не й се е случвало да губи капак на тенджера. А какво използвате, за да задушите ястието? Ние ви предлагаме да си направите капак от алуминиево фолио, тъй като оформянето на точния размер става лесно.
  • На последно място, фолио можете да използвате за насочване и усилване на осветлението в градината, където обичате да се събирате с приятели в прохладните летни нощи. Увийте половината от крушката и насочете светлината към мястото, където искате да свети по-силно.