Чили сос


Чили сосът и всякакви лютиви негови събратя спокойно могат да изкарат повече от 3 години извън хладилника, като запазят вкусовите си качества.

Полезни съвети, когато купуваме хладилник>>

 

Картофи


Хладилникът и ниските температури в него неминуемо засягат вкусовите качества на картофите. По-добрият вариант е да ги съхранявате в хартиена торба в шкафчетата в кухнята. Това ще гарантира запазване на качествата им. Найлоновите торби задържат влага, а това причинява по-бързо гниене.

3 сериозни причини да се разделим завинаги с пържените картофи>>

 

 

Хляб


Много домакини замразяват на ниска температура хляба. Това обаче го изсушава. По-добрият вариант е да оставите количество, което ще изядете със семейството за 4 дни извън хладилника, а останалото да замразите. Хлябът запазва вкусовите си качества до 4 дни на стайна температура.

Как да намалим хранителните отпадъци>>

 

 

Лук


Съхранявайте лука в плик с дупки, който ще осигурява свеж въздух. Не дръжте лука в близост до картофи, защото те могат да го навлажнят, а това ще доведе до гниене.

Храни за ума>>

 

 

Батерии


Е, не сме си и помислили, че ще ги сложите в хладилника, но все пак – високата или прекалено ниска температура може да ги повреди и те да станат неизползваеми.

Какво не трябва да изхвърляме в кошчето за боклук?>>

 

 

Чесън


При чесъна нещата стоят почти като с лука. Съхраняването на стайна температура е достатъчна, за да съхрани вкусовите качества на чесъна за цели 2 месеца. Осигурете свеж въздух и не поставяйте в найлонови пликове.

Хапки от сирене с чесън и орехи>>

 

 

Домати


В хладилника доматите е възможно да станат бледи и жълтеникави, така че ги оставете на видно място в поднос или чиния, извън найлонови пликове. Ако са зелени и искате да ускорите процеса на зреене, поставете ги в хартиен плик.

8 храни, които експертите не биха опитали>>

 

 

Кафе


В хладилника и фризера лесно се образува кондензация, която пък от своя страна лесно може да наруши вкусовите качества както на смляното кафе, така и на кафените зърна. Кафето ще се запази за по-дълго ароматно, ако не го слагате в хладилника.

Кажи ми какво кафе пиеш, за да ти кажа какъв си>>

 

 

Лак за нокти


Съхраняването на лака за нотки на ниска температура може да доведе до сгъстяването му. Стайната температура е перфектна за разкрасителния продукт.

Коледа за ноктите в бургундско, златно, бронзово и графит>>

 

 

Тиква


Повечето сортове тиква не е нужно да съхранявате в хладилника, защото извън него, на стайна температура те ще издържат повече от месец, като запазят всички вкусови качества.

 

За какво е полезно тиквеното семе?>>