На 24 февруари една от най-интересните и провокативни действителни истории за сбъдването на американската мечта ще оживее на голям екран с вълнуващата драма "Сделка за милиони бургери".

Номинираният за "Оскар" Майкъл Кийтън (Бърдмен, Спотлайт) влиза в ролята на амбициозния пътуващ търговец Рей Крок в режисирания от Джон Лий Ханкок филм (Невидима зона, Спасяването на Мистър Банкс), чийто сценарист е Робър Сийгъл (Кечистът, Турбо).

Рей се среща с братята Мак и Дик Макдоналд, ръководещи заведение за бургери в Сан Бернардино, Калифорния през 50-те години на миналия век. Впечатлен от системата им за скоростно приготвяне на храната и клиентите, които привлича в ресторанта им, Крок мигновено вижда потенциал за франчайз. Постепенно и благодарение на своя бизнес нюх, той поставя себе си в позиция, позволяваща му да вземе компанията от ръцете на братята и да създаде империя за милиарди долари – така се ражда легендата "Макдоналдс".

"Сделка за милиони бургери" вече имаше своята световна премиера и отзивите, както на обикновените зрители, така и на критиката са повече от възторжени. Основен акцент в мненията, са балансираният поглед към историята и наелектризиращото, достойно за награди, нюансирано изпълнение на големия Майкъл Кийтън.

Освен Майкъл Кийтън в останалите роли ще видим истински звезден състав в лицето на Ник Оферман и Джон Каръл Линч като братята Макдоналд, Лора Дърн, Линда Карделини, Патрик Уилсън, Б. Дж. Новак, Кейт Нийланд и други.

"Сделка за милиони бургери" излиза в кината на 24 февруари.