.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Великденски хрупкави сладки

Антония Михайлова | преди 3 години
Великденски сладки
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Трапезата за Великден би загубила много, ако я лишим от чара на хрупкавите сладки

Великденската трапеза, колкото и богата да е, би загубила много, ако я лишим от чара на хрупкавите сладки. Те са прекрасен антураж на козунака и шарените яйца. Приготвят се толкова бързо, че можем да ги измайсторим едновременно с голямото месене. Тестото за тях се приготвя по малко по-различен и значително по-лесен начин. Достатъчно е само да си осигурим формички с великденски мотиви – пате, яйце, зайче или кокошка.

Великденски сладки

Резултатът би бил разкошен, ако си направим и пъстри сладостно ухаещи цветенца.

Великденски сладки

За две тави около 50 броя са ни необходими:

400 г брашно
100 г пудра захар
200 г масло
1 яйце
1 жълтък
2 ч.л. сметана
1 щипка сол
За глазурата - 100 г пудра захар и 2 с.л. лимонов сок
и сладкарска боя по желание

Великденски сладки

Приготвяне:

1. Пресяваме брашното и го изсипваме на купчинка. Правим кладенче и в него поставяме маслото, нарязано на парченца, пудрата захар, яйцето и солта. Така всички продукти се месят с ръце, докато се получи гладко тесто. Оформяме го на топка, завиваме го във фолио и го оставяме на студено за не повече от 30 минути.

2. Междувременно загряваме фурната до 200 градуса и застиламе тавичката с хартия за печене. Върху работната повърхност, поръсена с брашно, разточваме тестото на тънка кора. С формичките изрязваме фигурките с великденски мотиви.

3. Нареждаме сладките, като оставяме разстояние между тях от 2 см. Намазваме ги с разбития в отделна чаша жълтък с малко сметана и ги печем 15 минути, докато станат златистожълти.

Великденски сладки

След като изстинат, по желание можем да ги покрием с глазура, приготвена от пудрата захар, разбита с лимоновия сок и оцветена със сладкарска боя. Нанася се с помощта на тънка четчица.

Великденски сладки


 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
"Толкова е просто да бъдеш добър. Трябва само да се поставиш на мястото на другия човек, преди да започнеш да го съдиш.“ Марлене Дитрих
Марлене Дитрих
Изневерявате ли на мъжете, защото не ви помагат достатъчно в домакинската работа?