Мисъл на деня

Срещу душевната болка има само два лека: ...

 
 

Ерика Баду, Nneka и Roni Size близо до София!

Ерика Баду, Nneka и Roni Size се присъединяват към Kosheen, Fatboy Slim и Chambao за Elevation 2012!
  • 16
  • 0
  • 0
    0
364995.jpg
Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Ерика Баду, Nneka и Roni Size се присъединяват към Kosheen, Fatboy Slim и Chambao за Elevation 2012 на 23 и 24 юни!

Удивителният знак в края на това изречение не е никак случаен. Той е там, защото новината за гостуването на Голямата Ерика е „истина очевидна” и най-накрая (след дълго чакане и следене на полетите и концертите й „някъде почти наблизо? ех...”), ще можем да чуем наживо и у нас парчетата, които обичаме още от 1997 (от мулти-планинения "Baduizm"), та до 2010 ("New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)"), без изобщо да забравяме съвместната й работа с The Roots, Common или пък (!!) със Stephen Marley. Всъщност Ерика няма нужда от особено представяне – тя е от онази рядка порода „жени с Глас”, които са гравирали името си в дисковете с „винаги любими” от времето, когато в  песните имаше повече душа и музика, отколкото евтина поза, (само)заблуда и синтетика. Там някъде из същите записи са и другите й колежки от почти същия период (не календарно хронологично, а в една друга, акордна подредба ) - Лорин Хил, Джил Скот, Анджи Стоун, Ледиси – все умни, независими, искрени, силни и много талантливи дами, които всеки с подходящите струни в себе си заслужава да чуе поне веднъж на концерт.Затова отдавна сме хвърлили ухо и на Nneka – родена в Нигерия, израснала със седем братя и сестри, емигрирала в Германия на крехките 19г., тя успя да разтупти сърцата ни през 2008г. с парчето „Heartbeat”. И после да остане там с изпълнения като това:

Nneka ще представи новия си албум "Soul is Heavy", а ние без особена тежест, стаена някъде-си-в-нас добавяме, че третият човек, когото нямаме търпение да чуем още веднъж, е Roni Size. Не само, защото е роден в Бристол и "постави основите на дръменбас движението", нито защото първият албум на Reprazent - „New Form” си спечели платинен статус, нито пък заради парчетата му с Method Man, Zack de la Rocha или Rage Against The Macine и Rahze. А поради всичко това накуп плюс още нещо. Например и съвсем накратко ето това:Ех..., ама ще е юни!
 

коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Изпрати
 
 
 
Хороскоп
  • Овен
    aries Не сте уверени в чувствата на съпруга си и обмисляте раздяла. Внимавайте, защото със сигурност ще съжалявате за решението си. Не допускайте сексуален контакт, ако сте обтегнали отношенията си ...

Топ предложения