Мисъл на деня

Добре е да имаш пари и нещата, които можеш ...

 
 

Ерика Баду, Nneka и Roni Size близо до София!

Ерика Баду, Nneka и Roni Size се присъединяват към Kosheen, Fatboy Slim и Chambao за Elevation 2012!
  • 15
  • 0
  • 0
    0
364995.jpg
Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Ерика Баду, Nneka и Roni Size се присъединяват към Kosheen, Fatboy Slim и Chambao за Elevation 2012 на 23 и 24 юни!

Удивителният знак в края на това изречение не е никак случаен. Той е там, защото новината за гостуването на Голямата Ерика е „истина очевидна” и най-накрая (след дълго чакане и следене на полетите и концертите й „някъде почти наблизо? ех...”), ще можем да чуем наживо и у нас парчетата, които обичаме още от 1997 (от мулти-планинения "Baduizm"), та до 2010 ("New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)"), без изобщо да забравяме съвместната й работа с The Roots, Common или пък (!!) със Stephen Marley. Всъщност Ерика няма нужда от особено представяне – тя е от онази рядка порода „жени с Глас”, които са гравирали името си в дисковете с „винаги любими” от времето, когато в  песните имаше повече душа и музика, отколкото евтина поза, (само)заблуда и синтетика. Там някъде из същите записи са и другите й колежки от почти същия период (не календарно хронологично, а в една друга, акордна подредба ) - Лорин Хил, Джил Скот, Анджи Стоун, Ледиси – все умни, независими, искрени, силни и много талантливи дами, които всеки с подходящите струни в себе си заслужава да чуе поне веднъж на концерт.Затова отдавна сме хвърлили ухо и на Nneka – родена в Нигерия, израснала със седем братя и сестри, емигрирала в Германия на крехките 19г., тя успя да разтупти сърцата ни през 2008г. с парчето „Heartbeat”. И после да остане там с изпълнения като това:

Nneka ще представи новия си албум "Soul is Heavy", а ние без особена тежест, стаена някъде-си-в-нас добавяме, че третият човек, когото нямаме търпение да чуем още веднъж, е Roni Size. Не само, защото е роден в Бристол и "постави основите на дръменбас движението", нито защото първият албум на Reprazent - „New Form” си спечели платинен статус, нито пък заради парчетата му с Method Man, Zack de la Rocha или Rage Against The Macine и Rahze. А поради всичко това накуп плюс още нещо. Например и съвсем накратко ето това:Ех..., ама ще е юни!
 

коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Изпрати
 
Хороскоп
  • Овен
    aries Днес можете да дадете израз на чувствата, които бушуват във вас. Няма смисъл да ги прикривате, ако искате да разберете дали са споделени. След романтичната вечеря се отдайте на желани сексуални ...

Топ предложения