Тази седмица H&M ни представси своята нова пролетната колекция H&M Studio SS16, отразяваща водещите тенденции за мъже и жени през погледа на шведския моден бранд. Ексклузивното събитие събра на едно място медии, модни блогъри и известни личности, които имаха възможността да се запознаят отблизо със серията, която ще влезе в избрани магазини и онлайн на 25 февруари 2016.

Снимка: H&M Press office

Винаги търсеща, бляскава и готова за приключения – за сезон пролет/лято 2016 H&M Studio ни насърчава да приемаме всяко предизвикателство със стил и усмивка. Свободата на бохемския дух се изразява в принтове и наслоявания – комбинация от усещането за безкрайно лято, функционалността при пътешествията и спортния стил на градското момиче.

Нейното облекло е като прекрасен спомен за изминали преживявания, но изпълнени с наситени цветове и готови за нов живот. Който и модел да избере,тя изглежда непринудена, готова за приключения сред природата или в града. Основните модели в колекцията са ленени сака, рокля с принт, пачуърк дънки, мини рокля с тънки презрамки, дълги ризи, суичъри с ярки мотиви, бял кожен панталон, функционални спортни клинове. Изработени са от коприна, памук, лен, канава, кожа и нови технически материи. Устойчиви материи като 100% органичен памук и Tencel® са заложени при изработката на голяма част от колекцията.

Снимка: H&M Press office

За следващия сезон мъжката колекция H&M Studio придобива все по-универсален и спортен силует. Тя предлага усъвършенствана функционалност така присъща за градския изследовател, но съчетана с изтънчен усет – едновременно премерен и непринуден. Якетата с ципове задават основната линия в колекцията, заедно с ризите с къс ръкав и панталоните с ръб, а общото приключенско настроение е умело подчертано от умерената цветова гама.