Едно от големите имена на модния подиум, Адриана ще остане в историята не само като красиво лице, но и като един от най-интелигентните модели. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Напредването на годините не се отразява по никакъв начин на топ модела Адриана Карембьо. Едно от големите имена на модния подиум, тя ще остане в историята не само като красиво лице, но и като един от най-интелигентните модели. Родена в Словакия, тя започва да учи медицина, но на 26 години зарязва образованието, за да завладее света на манекенките.

Ние мислим, че тя е взела много добро решение... не, че лекарска престилчица не би й стояла чудесно.

Кариерата на Адриана стартира като модел на "Wonderbra" и благодарение на тяхната секси рекламна кампания, която залива света с билборди с нейното лице, тя става световно известна. В пика на кариерата си блондинката с главозамайващо дълги крака и перфектни мерки се омъжва за футболния национал на Франция Кристиан Карембьо, с когото се запознава по време на самолетен полет.

Адриана доказва на целия моден бранш, че знае как да управлява кариерата си - предусещайки, че "Victoria's Secret" ще засенчи "Wonderbra" , умната красавица успява да подпише договор с тях и дълги години след това е един от водещите модели на "Victoria".