Украсата за празника е важен елемент. Най-често обаче се използват балони, балони и пак балони. Нищо лошо, но защо да няма малко разнообразие?! С малко въображение, подръчни средства и търпение, можете да си направите чудесни тематични декорации и ще блестите от оригиналност. Ето някои предложения:

На тема цветя
Ако искате да накичите масите с малко цветя, но нямате възможност да си закупите живи или просто искате да сте оригинални, можете да си направите поставки водни лилии от салфетки. В тях можете да сложите каквото ви дойде на ум – свещи, декоративни стъклени топчета, късметчета. Последните бихте могли да сътворите сами. Измислете или прочетете различни сентенции и ги напишете на малки листчета. Навийте ги на руло и ги вържете с панделка за подаръци в цвят, който си отива със салфетките.

В комбинация с тях добавете цветни помпони от тишу. Аранжирайте из цялото помещение. Може да ги сложете в прозрачна купа, да ги закачите така, че да се спускат от тавана или пък, в случай, че в къщата ви има стълби, да ги подридете в шпалир.

За цветята - ваза
Ако ви се намират забравени стъклени бутилки или по-старив вази, може да ги освежите и да ги използвате за цветята, които най-вероятно ще започнат да валят с пристигането на гостите. За да са в тон с цветното настроение в къщата, ги омотайте с цветна прежда. Можете да ги направите много шарени, двуцветни, трицветни... според настроението. За свежест и аромат, може да завържете на различни места малки вази от крушки. Как да ги направите - вижте тук.

Аромат в банята и тоалетната
Онова място, което не пропускаме да посетим на всеки купон, е банята. Или по-точно тоалетната. Когато посрещаме гости е важно тя да бъде в изрядно състояние. Чистенето е едно на  ръка – то е ясно. Ще се подреди, ще се измие добре, ще се сложат подходящи кърпи за ръце. Добавете и аромат. Няма да сгрешите, ако заложите на деликатните миризми. Направете си сами ухаещо герданче! Ако пък не разполагате със стари свещи, използвайте сапунчета – ефектът ще е почти същият.

Абсорбатор за цигарения дим
В повечето случаи, при големи събирания се получава една непробиваема димна завеса. Често отварянето на прозорците и ароматизаторите не успяват да се преборят с нея. Свещите обикновено най-добре неутрализарат неприятната миризма и прочистват въздуха. За да са оригинални и интересни,  можете да си направите свещници от старите дискове. С малко средства ще постигнете чудеса!