Със сигурност сте любопитни да научите какви са ги намислили световните дизайнери по отношение на най-новите модни тенденции в облеклото през новата 2014 година. Общо взето, някои идеи са ни добре познати от вече изминалата година, но има и такива, които определено ще прозвучат предизвикателно за повечето от нас. И така, във време на зима какво по-хубаво от това да си говорим за… море. За море ли, ще попита някой. За море. Именно защото сред основните модни мотиви, които ще присъстват тази година някои ухаят на… море. Да започнем с тях:

Морските десени

Морските нюанси и десени всъщност ще бъдат сред най-горещите тенденции през 2014 г. Те обаче ще присъстват в малко по-дискретен вариант под формата на круизни мотиви, например от типа на контрастни линии и райета. Сред цветовете през цялата година на почит ще са кораловият, както и всички нюанси на синьото и зеленото.

 

Бохемският стил

Този стил е една сполучлива и интересна комбинация между т.нар. бохо стил на хипи поколението (с характерните шарки и пъстри щампи, с топлите и пастелни цветове) и на всичко онова, което може да се прикрепи към една дреха – ресни, дантели, бродерии, копчета, мъниста и т.н.

 

Облекло на етажи

Дамският гардероб през тази година отрежда подобаващо място за дрехите на два или повече пласта с различна дължина. Това дали кройката на блузата ви ще бъде на два или три етажа или просто ще облечете няколко дрехи една върху друга, за да получите този ефект, няма никакво значение. Пуснете фантазията си на свобода!

 

Вечната стара мода – панталоните

Панталоните отново излизат на предна позиция, този път обаче акцентът ще бъде върху по-широката кройка, финото трико и бастите. Спортен или официален, панталонът обещава да бъде в най-разнообразна форма – торбеста или елегантна – според предпочитанията и случая. Липсват обаче тесните слим панталони.

 

Дантелата – финес и сексапил

В последните години дантелата набира все по-голяма популярност. Новата година обаче ще бъде по-предизвикателна що се отнася до дантелата. В романтиката, финеса и нежността на дантелата ще бъдат заложени много дързост, смелост и сексапил.

Ако още се чудите за какво говорим? Дантелените дрехи обещават повече откровеност отколкото дискретност, ще показват, отколкото ще крият.

Възход на миниполите

Късо, по-късо, най-късо. И колкото по-късо, толкова по-добре, нашепват дизайнерите. Материите са изключително разнообразни – от много ефирни, през плътни до естествена кожа. Моделите миниполи също обещават богат избор– прави, с цепка, на волани, асиметрични, с цип, с копчета, пъстри или едноцветни.

 

Чанта в тон с дрехата

Ако искате да сте на 100% в крак с модата на чантите, изберете си такава от същия плат, от който е панталонът или роклята ви.

 

Вечният деним, този път в сияещо синьо

Тази година на мода е т.нар бледо синьо. Така че, ако си падате по класическата визия на джинсите и държите да сте на върха на модната тeнденция, изберете колкото се може по-светъл нюанс на синьото.

Екзотика и флорални мотиви

Световните дизайнери тази година попадат в плен на характерните шарки на дрехите на различни народи, обитаващи най-горещите места на планетата.Феерия от преплитащи се екзотични щампи, флорални мотиви, преливащи се един в друг пъстри тонове, финес и многообразие от цветове ще се вихрят през топлите сезони на 2014 г.

 

От модния подиум до улиците - тенденции зима 2013-2014 >>