Закръглените дами никога не трябва да се отказват от това да изглеждат добре, нали? Всъщност те си изглеждат  чудесно. Единственото, от което имат нужда, е по-внимателен подбор на дрехите в гардероба си. Ето няколко ценни съвета как да избирате цветовете, формите и материите.

Бельото
Изборът на бельо за по-закръглените дами е от съществено значение за това как ще изглеждат те самите и останалата част от облеклото. Никога не щадете пари за хубаво бельо, особено, ако става дума за качество, което ще ви направи, така че да изглеждате по-вталени. Същестува и бельо, което е безшевно, както и стягащо. Неговата цена е по-висока, но пък ползите, които получавата за нея, със сигурност си заслужават.
 

Цветовете
Стремете се да избягвате дрехи с прекалено едри или прекалено дребни принтове. Най-добрият избор за дами, носещи размер над L, е едноцветният аутфит или този, който включва два цвята. Не се притеснявайте, че ще изглеждате скучни и еднообразни.

Това няма как да се случи, ако комбинирате правилните дрехи с няколко цветни и живи аксесоара – като чанта и обувки в светъл нюанс, шал, колие, диадема, очила. Всичко това придава ефирността и живината, с която ще компенсирате едноцветното облекло.

 

 

Размерът
Той е толкова важен, колко са важни и цветовете и модела, който ще изберете. Никойга не се спирайте на дрехи, които са по-малки от вашия размер, дори и само с един. Те освен че няма да ви стоят добре, с тях рискувате да ви е некомфортно през цялото време. Преди да купувате дрехи онлайн, уверете се, че конкретната марка и обявените от нея размери отговарят на тези, които носите вие.

Ежедневното облекло
Макси роклите в ежедневието ще придадат романтика и мистерия на дамите, които искат да изглеждат стилно. Животинските принтове и наситени цветове в шоколадово кафяво са препоръчвани от дизайнерите.

Рокли и поли до коляното, както и флоралните принтове и по-нетрадационни асиметрични форми също са чудесна опция за закръглени жени. Цветовете, към които да се придържате, и които откровено казано са смели са розово, лилаво, синьо, червено.

Как да съчетавате облекло от две части
Ако сте изправени пред избор не рокля, а блуза и панталони, или блуза и пола, то следвайте основно правило – придържайте се към класическите модели. Ако имате право на избор по отношение на материята, винаги избирайте качествена, мека и удобна. Пола тип молив е добър избор, дължината отново е препоръчително да е до коленете. Черният вариант е класика, но може да се спрете и на по-светъл цвят, който подчертава чертите на лицето. В случай на избор на панталони – винаги гледайте да избирате модел, чиято дължина покрива поне половината от тока на обувките. По този начин тялото изглежда по-високо и издължено, като това визуално прикрива доста от недостатъците, които обикновено искаме да не се забелязват.

Най-добрите топове
Горната част от аутфита също е от значение при закръглените дами. Освен модела, материята и тук е от голямо значение за постигане на определени ефекти. Ефирни материи като шифон, коприна и дантела са по-добрият избор, който можете да направите.

Освен това лесно се комбинират с каквато и да е долна част – било тя пола, панталон или дънки. Залагайте на пастелни и меки цветове, които и през настоящия зимен, и през пролетния сезон си остават сред топ тенденциите. Класическите ризи са перфектно решение за всеки случай, които винаги стоят добре и на място. Вариантът V-образно деколте на блузи, туники и потници е изключително подходящ и женствен също. Пеплумът, който преди около година направи своето модно завръщане, придава на дами с по-заоблени форми стила, елегантността и самоувереността, от която се нуждаят.