Още като дете тя заминава за Лондон, заедно с родителите си, завършва "Моден дизайн” в известния University of East London, а днес е самостоятелната й колекция, вдъхновена от кукерите във Виноградец, впечатли елитния кръг на съвременната мода.

Наскоро Иванка Христова участва в едно от най-престижните ревюта за млади таланти в Европа – Graduate Fashion Week, и заслужи място в страниците на сп. Vogue Англия и Италия.

"От много малка знаех, че искам да се занимавам с мода. Винаги ме е дърпала по един или друг начин. Много рисувах като дете и винаги беше нещо свързано с мода. Също така, много малка се научих да бродирам и плета. Текстилът от тогава ми е страст," споделя тя с усмивка. 

Пет месеца са били нужни на младата дизайнерка, за да създаде своята колекция дамско облекло. Вдъхновени от кукерите и българските традиции, моделите носят стилна енергия, неподправен дух и много настроение, благодарение на ярката палитра, на която Иванка залага.

"Първоначално идеята бе една, но с времето колекцията доби различен лик - крещят. Визия, която изтъква женската същност, чрез ярки цветове и забележителни форми," допълва тя.