Тирантите са аксесоар със силно присъствие. Затова са най-вече и за хора със силен характер. Определено не са първото, за което се сещаме, ако ни пада панталонът - Негово Величество Коланът е окупирал първата позиция отдавна и едва ли ще бъде детрониран скоро. Или поне никоя от изтеклите седмици на модата не даде силни заявки за моден преврат.

Но тирантите определено ще заемат много по-осезаема част в гардероба ни тази есен и зима. Не си представяйте обаче момичето с момчешка визия, смешни къси панталони от туид и тиранти на карета. Става дума за форми, цветове и допълнителни украси от текстил и метал, които превръщат метрите ластик в истинско модно предизвикателство.

Тирантите са... внимание! - дантелени. Метри фина дантела е пристегната с шевове в богат набор. Актуалните цветове са млечно розово, тъмносиньо и капучино. Дантелените тиранти се комбинират прекрасно с бели ризи с мъжка кройка и панталони тип цигара. Текстилните тиранти са богати на различни по цвят, вид и форма животински принтове, шотландско каре, жабешко зелено, ярко оранжево и сиво.

Тирантите с големи уши от мека кожа са за жените, които харесват спортно-елегантния стил. Те не се чувстват добре в тесни поли и високи токчета, но обствоятелствата (най-често работните такива) ги принуждават да укротяват свободния си дух в класически костюми например. Изберете панталон с басти и висока талия и комбинирайте с боди в пастелен цвят или риза. Закачете си тирантите - тяхната закачливост ще освежи и най-строгия аутфит.



Джинси, риза и сако също са добър вариант за свободолюбивите жени. Обемните закопчалки на тирантите хем леко се подават над ръба на панталоните, хем са прикрити от сакото за елегантност.

Тирантите много често се носят, падащи отстрани, покрай краката, вместо според основното си предназначение - изпънати по гърба, за да държат панталоните да не паднат. Така те са естествено допълнение към тоалета - един любопитен акцент за повече раздвиженост и обем. Нахлупете федората и сякаш от само себе си крачките ви стават по-самоуверени.

Тирантите са малките вълшебници на силуета.

Тънките презрамки издължават и придават височина на закръгленото тяло. Тези с интересни принтове могат да отвлекат погледите от който и да било недостатък. Тирантите на райета правят широките рамене оптически по-тесни. Каретата пък могат да  придадат някои и друг килограм повече, в случай че сте кльощава и страдате от този факт.

Тирантите могат да се пригодят към всеки тоалет, но не и към всеки характер.

Те сякаш подчертават жизнерадостното у хората с добро чувство за хумор. Прекалено сериозните обаче карат да изглеждат нелепо. Уж са само парче плат и метал, а всъщност привнасят толкова много към избраната визия, колкото малко аксесоари могат.

Затова, ако се усмихвате често, ако се шегувате с колегите, ако умеете да се самоиронизирате, ако във всяка ситуация виждате по нещо забавно - задължително си купете поне един чифт тиранти. Те ще накарат хората да ви се усмихват още преди да сте си отворили устата.

Най-известните тиранти в света са тези на Лари Кинг. На екран той се е показвал с този аксесоар, закачен за панталоните, повече от 40 000 пъти.