На пазара вече се предлага официалната лицензирана реплика на роклята, с която актрисата Кристен Стюарт е облечена за сватбата си във филма „Здрач: Зазоряване Част 1”. Тя е изработена от Alfred Angelo. Цената й е $799.

Роклята е налична в два цвята – бяло и слонова кост. По цялата дължина на задната й част от деколтето до ръба на ветрилообразния край на полата има гъсто наредени копчета. Гърбът е гол с апликация от фина дантела.


Оригиналната булчинска рокля, която Кристен Стюарт носи на сватбата си в ролята на Бела, е дело на дизайнерката Каролина Херера. Според Майкъл Уилкинсън, художник на костюмите на филма, роклята подчертава елегантността и непринудеността на Бела. Тя не е прекалено момичешка, има винтидж елементи, но е за модерната жена. Кройката подчертава хубавото тяло на Кристен, а сатенът я обгръща като втора кожа.

Първоначалният замисъл бил Бела да бъде облечена в рокля с корсет. Отпаднала, защото образът на героинята не отговарял на такава женствена визия. Бела си пада малко мъжкарана понякога, а прекалената кожа, изложена на показ на сватба с вампири, си е опасно нещо.