Роклята за бала е готова, обувките също, чантата – не се и съмняваме. Може би е останал само един финален акорд от визията ви, която ще ви накара да се чувствате като принцеси, а именно – прическата. Тази година стилистите на звездите лансират изчистени и фриволни прически, освободени от излишна помпозност. Модерни са ретро прическите, плитките и балеринските кокове.

С ретро прическа

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Ако роклята ви е по-строга, задължаваща, с пайети или други доминиращи елементи, то тя със сигурност ще изисква по-специфичен избор на прическа. Спрете се на нещо официално и в същото време не съвсем. Вариантът за пусната коса с ретро букли като на Меган Фокс например, или страничен небрежен кок като на Парис Хилтън. Третият вариант е начупена коса, фиксирана високо с лак, но задължително без да се оформя кок.

С плитки като принцеса

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Плитките продължават да са водеща модна тенденция при прическите. Независимо колко задължаващ е тоалетът ви, винаги можете да омекотите строгите му елементи с фриволна плитка както е направила Майли Сайръс. Кейт Босуърт (в средата) е решила да заложи на по-строга визия - вдигнала е цялата си коса, която е сплетена на една плитка. Стилистите на Алиша Кийс пък са разделили косата й на две части - едната е плетена игриво, а друга е подпъхната под плитката.

Ефирна с кок в стил балерина

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Ежедневното връзване у дома може много бързо да се превърне в стилна визия за официална вечер като бала. Дори и небрежно направен, кокът в стил балерина, вдигнат на високо, е шикозен по своему. Ако роклята ви е с гол гръб или голямо деколте върху, което искате да акцентирате и подчертаете, то косата ви със сигурност трябва да е прибрана високо. Гуен Стефани е избрала по-небрежния вариант на прическата, докато Дженифър Лопес е заложила на строгия и прибран вариант на прическата.