Бохeмски стил и ярки принтове са в основата на пролетно-лятната колекцията на H&M, която беше представена пред стилисти, модни редактори, блогъри и светски личности, които имаха възможността първи да разгледат модните попадения на шведската марка за предстоящите топли месеци. Предложенията за дамите са с множество украшения и декоративни елементи върху модерни форми, които са едновременно спортни и лежерни.

Акцентът е върху новите форми на декориране с ширити върху пуловери, рокли и клинове, поли с пискюли или ресни и якета от кожа. Цветовете са бледи, а основни елементи от гардероба са пуловера с декориран фронт и белите широки панталони, които могат да се носят през целия сезон.

Аксесоарите подсилват усещането за ръчно създадени модели с чанти и обеци с пискюли, гривна с висулка във формата на ананас и колие, наподобяващо каубойска вратовръзка от тънък кожен шнур с украшения. Стилът се завършва от каубойски боти, еспадрили и равни сандали с едри катарами.

 

Костюмът продължава да бъде основен елемент в мъжката колекция, като традиционната му елегантност получава по-модерна интерпретация с нови кройки, цветове и материи. Смесица от цветове и принтове, както и голяма доза самоувереност,определят тона в моделите на H&M. Стилът става супер актуален, когато се комбинира с къси шорти със закачлив десен или в ярък цвят. Сред основните артикули се нареждат още свободна тениска, елегантен свободен панталон, бейзболно яке, риза с етно или флорални принтове.