Русата красавица Мете-Марит, която се омъжи за престолонаследника на Норвегия принц Хаакон през 2001 г., често е провъзгласявана за модна икона. Един от най-известните модни журналисти в страната на фиордите обаче не е съгласен с това.

Даниел Бяаарк обяснява критиките си към принцесата така: „Не мисля, че стилът й е достатъчно характерен, за да бъде наричана модна икона. Мете-Марит се облича добре, но според мен за да бъдеш наричан така, трябва да внасяш нови тенденции в модата и да я водиш в различна посока. Нашата принцеса не поднася никакви изненади или предизвикателства.”

Докато Мете-Марит често е свързвана с покойната принцеса на Монако Грейс и бившата американска първа дама Жаклин Кенеди, Даниел не е въодушевен от това сравнение. „Не разбирам защо хората винаги смятат, че кралските особи  трябва да са комбинация от тези две дами.”

Шведската принцеса Маделин също попадна под огъня на развихрилия се моден журналист. Описвайки стила на 27-годишната благородничка, той заяви, че не би нарекъл модна икона човекът, който превърна якето тип „канадка” в хит сред скандинавските младежи. Бяаарк определи тази дреха като едно от най-лошите открития в модната индустрия и добави, че отношението му към стила на Маделин е същото, както към този на Мете-Марит.

Не знаем от къде Даниел черпи толкова озлобление към двете принцеси, но ние не споделяме мнението му. Дори напротив - смятаме, че са много готини!