Ако все още не сте се ориентирали в тагодишните есенно-зимни модни тенденции в цвета на косата и стила на прическите, ето някои от най-актуалните предложения от водещите коафьори по света. Хубавото е, че вариациите за стайлинг и цветови нюанси са толкова разнообразни и многобройни, че едва ли бихме срещнали затруднение при избора на този, който най-много би ни отивал. А защо пък и да не експериментираме...

Дългият гъст бретон

Карли Рей Джепсен, Снимки: GettyImages/Guliver Photos

Според съветите на коафьорите, ако сте притежателка на дълга права коса, небрежно падащият над очите бретон, ще бъде перфектният за вас избор.

 

Коса на вълни

Този сезон особено актуални са вълнистите извивки и едрите романтични букли. Красиво разпилените покрай раменете къдрици са идеален избор за всяка брюнетка с по-дълга коса.

Розелин Санчес

Като заговорихме за къдрици, ситните такива по нищо не отстъпват на по-големите тежко падащи над раменете. В това число винтидж вълните също са на особена почит сред къдравите коси този сезон. Дали пътят ще бъде прав или вчесан от едната страна, а къдриците ви ще бъдат масурени или на вълнообразни линии в стил Грета Гарбо, всеки от вариантите определено си струва.

Миранда Кер

Ограничения няма, както няма и при избора за дължината на косата.

 

The bob, или един стил от второто десетилетие на 20. век

Елза Патаки

Името на този тип прическа се е превърнало в емблематично и се свързва с балерината Irene Castle, осмелила се за първи път сред дамите от онова време да подстриже косата си къса. На мода този сезон са както класическите симетрични, така и асиметрично спускащите се покрай ушите краища. Вторите придобиват все по-голяма популярност. Тази модна тенденция определено е за по-смелите и артистични натури. Ако изборът ви се спре на този тип прическа, е хубаво да знаете, че според визажистите най-добрата комбинация с него е околоочният тъмен контур.

 

Гръндж

Шанина Шейк

Гръндж стилът от началото на 90-те също е в апотея си този сезон. Стилистите залагат на небрежния бунтарски стил, комбинирайки го с тъмен опушен грим.

 

Сплетени в най-неподозирани вариации плитки

И този сезон на сцената излиза Нейно Величество Плитката. И тук експериментите могат да бъдат необятни. Дали ще е рибена кост, сплетена отзад, встрани или диагонално, дали ще се спуска право или зигзагообразно към едното ви рамо, каквото и да изберете, ще изглеждате неотразими.

 

Ниска опашка тип пони

Иги Азалия

На мода този сезон е и незаменимата класическа опашка. Разликата е във височината й. Този път коафьорите предлагат тя да е по-ниско поставена и да пада игриво, закачайки се с раменете.

 

Дълга права коса

Мила Кунис

На прав път или внимателно вчесана на една страна, тази коса силно напомня модата от 70-те. Червенокоса, брюнетка или руса, коафьорите не поставят граници.

 

Небрежно топирана коса

Таллия Сторм

Топираните прически, характерни за 60-те години, набират все по голяма популярност. Сезон есен-зима 2013 ни предлага вариант, в който прическата е едновременно обемна, секси разрошена, прихваната с фиба или с друг аксесоар, втъкан в косите.

 

"Мокра коса"

Сред вечерните прически актуална за сезона е и т.нар. "мокра коса". Ефектът се постига лесно и бързо и според коафьорите е подходящ за всякаква коса без значение от дължината. Достатъчни са гел, сешоар и лак за фиксиране.

 

Кок

Шер Ллойд

Вариантите при кока, демонстрирани на модния подиум, които предлагат стилистите за есенно-зимния сезон тази година, също не са малко. От класически на внимателно пригладена коса до небрежния в стил гръндж и обемния в духа на 60-те години, кокът във всичките му измерения и комбинации е безумно актуален.
 

 

  • 4 доказани средства срещу косопада
  • Prodigy 5 – новата трайна боя за коса без амоняк
  • Коледа за ноктите в бургундско, златно, бронзово и графит
  • Шоуто на ангелите идва с нов сутиен от 4200 скъпоценни камъка
  • Ударна доза витамин А за кожата на лицето
  • Нова мода за красиви нокти – тату маникюр
  • 7 навика на оптимистите, които да присвоите
  • Истинската функция на миглите и как да ги предпазваме
  • Скритите опасности в козметиката
  • 7-те най-актуални бижута през есента