Влиянието на 70-те в модата се отрази директно и на начина, по който изглеждаха звездите на червения килим през последните месеци.

От това десетилетие модата на гащеризоните се пренесе и в наши дни, а причините за това не са особено трудни за идентифициране - те са стилни и готини, а на всичкото отгоре се предлагат в толкова разнообразни десени и материи, че не е задължително да са свръхофициален тоалет.

Испанската актриса Елза Патаки. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

И все пак миналата седмица Елза Патаки - половинката на Крис Хемсуърт, се появи за премиерата на филма "Rush" с прекрасен гащериозн на Ели Сааб, който ни остави без дъх. Тя обаче далеч не е единствената красавица, която напипа горещия тренд и се възползва подобаващо от него.

Дакота Фанинг. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Дакота Фанинг се появи на "Venice Film Festival" с гащеризон от Viktor&Rolf. При него панделката на деколтето е интересен детайл, а материята е сатен.  

Актрисата Ашли Мадекуе. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Любимката на модния бранш Ашли Мадекуе грее в смел и жълт гащеризон Diane Von Furstenberg.

Никол Шерцингер. Getty Images/ Guliver Photos


И не само те - Никол Шерцингер, Ванеса Хъджинс, Софи Кенеди Кларк, Зоуи Салдана...

Софи Кенеди Кларк. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Актрисата Зоуи Салдана. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Ванеса Хъджинс. Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Напоследък немалко марки и от по-ниския клас включиха гащеризони в модните си линии (вижте например този, а защо не и този), а на нас не ни остава друго, освен да побързаме и да се сдобием поне с по един.