Да, разбира се – на ревютата всичко изглежда повече от съвършено и ако можехме, бихме си накупили всички екстравагантни дрешки, които да носим на червени и друг цвят килими. Само че по нашите улици често има киша, не се возим в лимузини и колкото и да искаме да изглеждаме перфектно, когато сняг забръска, всичко, за което мечтаем е по-топло палтенце.

Затова решихме да ви покажем няколко зимни връхни дрехи, които освен, че са топли, са и много модерни. И не е задължително да са на някоя „голяма” марка, напоследък по магазините може да се намери абсолютно всичко, при това на прилична цена.

 

1. Милитъри стил

Да започнем с „войнишката мода”. Якетата и палтата, които приличат на извадени от гардеробчето на американски войник, са наистина много актуални. Тази тенденция навлезе още през пролетта, но разликата в силуета на дрехата от тогава, в сравнение със сега е в това, че през тази зима тя трябва да е по-малко в стил крал Джордж или викториански, каквато беше тогава.

Сега войнишките палтенца са по-женствени и по-фино ушити. Ключовият елемент при тях е двойната предница и двете редици симетрично разположени копчета..

„Новите” войнишки палта са по-функционални и са вдъхновени от военните униформи от 20-ти век. Освен в по-традиционните цветове, като черно, бежово и каки, можете да пробвате палта в тъмносиньо, червено, жълто или сиво.

Що се отнася до подходящите комбинации: съчетават се добре с пола или с панталони. Ботушите им прилягат чудесно и лично ние ви съветваме да се стремите към по-женствен вид, тоест - давайте по-леко с „тестостерона” в облеклото.

Ето още няколко предложения: съчетавайте милитъри палтото с ризи с жабо, с плисирани поли, плътни чорапогащници, с тесни дънки или с клинове. След това добавете малко аксесоари, например някоя страхотна чанта, за да добие вашият женствен вид перфектен завършек.

 

2. Пилот на самолет

Последващата милитъри тенденцията е тази на пилота. Не знаем дали има общо с Амелия Еърхарт (първата жена прелетяла Атлантическия океан, пилотирайки самолет), но има нещо наистина неустоимо в жена, която е винаги готова за приключения.

Необходимо ви е само коженото яке с много висока яка, която топли дори и през студените зимни дни.

Ако нямате такова, ефектът „Амелия” можете да постигнете и с бомбър или с по-спортно яке, като обаче не забравите да добавите шал и подходяща шапка.

Накрая сложете ботуши над коляното и кожени ръкавици. Тази модна тенденция може да бъде представена в много различни комбинации – от „безполовата” дълга риза, тънка вратовръзка, до много по-женствения избор – чанта, лек шал, дълга или къса пола в комбинация с плътни чорапи. Изборът е ваш, но ние определено гласуваме с две ръце за нея.

 

3. Фаталната жена

През изминалата зима имаше само леко ехо от имиджа на фаталната жена по ревютата в Ню Йорк и Чикаго, а също и по улиците на Лондон и Париж. Тя обаче никога не излиза напълно от мода.

Тази зима обаче духът й е тук, за да обладае още веднъж и напълно модния свят.

Помислете за Марлене Дитрих например - тя е типичното олицетворение на la femme fatale. Този образ идва от филмите ноар и включва шармантни палта и рокли, очертаващи фигурата.

Фаталната жена е винаги наоколо, когато има опасност (обикновено тя влошава нещата още повече), седи на бара, пуши дълги, тънки цигари, и върви по улиците, обула неизменните си високи токчета. Тя е съблазнителна, има прекрасна фигура и крака, заради които можеш да убиеш…

Кой може да й устои? Не и ние.


4. Пелерината

Пелерините са много свързани със света на фантазиите, приказките и супер героите. Малките момиченца ги обожават. А големите и пораснали - дори още повече.

За щастие, през този сезон те са много практични – с дължина най-много до коляното и с дупки за ръцете.

Едно предупреждение: не обличайте класическа (дълга до долу) пелерина тип Джейн Остин в модерния град. Не е удобно да пишете смс, да изкачвате стълбите на метрото, да шофирате и прочее, ако ръцете ви са заклещени някъде „отдолу”. Подозираме, че точно поради тази причина Джейн Остин никога не е правила никое от изброените.

И накрая ето един полезен съвет: защо не комбинирате милитъри палтото си с по-женствени дрешки отдолу? Покажете на света, че у вас има две напълно различни страни (най-малко).

Разходете стилното си, но топло войнишко палтенце в студа по улиците. Но веднъж оказали се на топло – свалете го, махнете шала и ръкавиците и покажете рокля, очертаваща фигурата ви, която по-скоро ви превръща в една пълнокръвна фатална жена.

Със сигурност никой мъж не би останал безразличен към подобно "шоу", така че, какво чакате?