Картини, претворени върху омайващи окото рокли, бяха показани на откриването на мартенската изложба на галерия "Арт Виза". Експозицията, разположена във фоайето на Българска търговско-промишлена палата, е наречена “Енигма”.

Тоалетите в изложбата са създадени в съвместен проект на художничката Александрина Караджова (Acrista) и модната дизайнерка Марияна Панайотова El Mari. Специално подбрани картини на Александрина с женски образи и флорални елементи присъстват в роклите като екзотични щампи и ги превръщат в истинско произведение на изкуството. Картините в тоалетите са декорирани с кристали и мъниста и обогатени са с текстилни бои, щампи и разливания върху печата. Дизайнерката е преплела дантелени цветя с ръчно изработени орнаменти, кристали сваровски, египетски и полски кристали с различни цветове и форми.

Облеклата са подходящи за абитуриентки, бъдещи булки, вечерни събития, а някои от тях, тъй като са изработени от две части, могат да се комбинират поотделно и с други тоалети и да бъдат обличани и за по-ежедневни събития и поводи.

Експозицията в галерия Арт Виза (София, Българска търговско-промишлена палата, ул. „Искър” № 9.) ще продължи до 10 април 2012 г.