Ирина Мадан е първата молдовска дизайнерка, която взема участие в Седмицата на модата на Tiffany в Париж. За целта тя изработва 130 модела, всеки в само един-единствен екземпляр, които рисува ръчно. От малка Ирина мечтае да попадне в Париж и да покаже своите модели. На събитието дизайнерката се запознава с много свои колеги от Италия, САЩ, Румъния, Индия, Чили и Египет. На финала й предлагат й да продава своите дрехи в шоурум в Париж.

При първи досег с дрехите й, много хора си мислят, че те са са с принтове, но това не е вярно. Всъщност всяка дреха е ръчно рисувана. За дрехите с имитирани шевици, Ирина предварително прави сложна схема, подобна на гоблен, в която разграфява модела квадратче по квадратче. Всяко от тях получава своя цвят или нюанс. 

Младата дизайнерка е едва на 25 години. Завършила е музикално училище и висше образование, специалност журналистика. Характерно за нейното творчество са етно мотивите, които придават особено излъчване на дамското облекло. Мадан съчетава пъстри шевици върху меки тъкани с изящни обшивки на яките и ръкавите. Заради близостта във визията на българската и молдовската шевица, дизайнът ни се струва близък по един много особен начин.