.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Модните списания във Франция ще маркират снимките с Фотошоп

Евгений Милов | преди 1 година
vogue
Снимка: VOGUE
Моделите трябва да имат медицинско разрешение за модния подиум, изисква още новото законодателство

Модните списания във Франция ще трябва да маркират ретушираните снимки с Фотошоп от 1 октомври, за да могат потребителите лесно да се ориентират за достоверността на кадрите в изданията.

В страната влиза и закон, забраняващ наемането на нездравословно слаби модели, като манекенките вече ще трябва да предоставят на работодателите си медицинско разрешение за физическото здраве, включващо задължително  индекс на телесната маса. При нарушение на наредбата, законодателството предвижда глоба от 75 000 евро и дори затвор.

Първият официален портрет на Мелания Тръмп: фотошопБелият дом разпространи снимка на първата дама на САЩ. Ние разследваме

"Излагането на млади хора на нормативни и нереалистични снимки на тела води до усещане за недостатъчност и понижава самочувствието", заяви Марисол Турейн, министър на социалните въпроси и здравеопазването във Франция.

Клаудия Кардинале е прекалено "дебела" за КанПардон, прекалено ретуширана

Френското министерство се надява мерките да помогнат в борбата с хранителните разстройства сред младежите и изкуствено налаганите идеали за красота от модните медии.

vogue
Снимка: VOGUE
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?