Те са красиви, но по-важното - винаги успяват да изглеждат добре, защото имат безупречен вкус за дрехи. Налагат модни тенденции и ни вдъхновяват да експериментираме с облеклото и аксесоарите си. Дрехите им често са част от персонажите и отразяват историите и настроението на героините им. От смелите дрехи на Кари Брадшоу в "Сексът и градът" до лъскавите и скъпи тоалети на Блеър Уордолф в "Клюкарката", всяка от тези героини е модел за подражание и вдъхновение. Ето кои избрахме ние:

Кари Брадшоу

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Кари Брадшоу се превърна в моден феномен. Няма съмнение, че именно тя е една от най-стилните ТВ героини на всички времена. Гардеробът й олицетворяваше мечтите на всяка жена, а някои от тоалетите й се превърнаха в иконични символи на поп културата (например онази серия, в която беше облечена с туту). Може би днес нейните дрехи да изглеждат малко странни, но за времето си те бяха с крачка напред в модата.

Блеър Уолдорф

Снимка: facebook.com/gossipgirl

"Клюкарката" е тв сериалът, в който имаше наистина много и доста адекватна мода. Героинята Блеър Уолдорф пък се превърна в модна икона. Като Кралица В, гардеробът й беше пълен с дизайнерски тоалети. Стилът й на обличане включва рокли, костюми и изобщо - всичко, но задължително от висок клас и с добре съчетани аксесоари. Нейната запазена марка? Диадема с панделка.

Самър Робъртс

facebook.com/orangecounty

Преди "Клюкарката" гледахме "Ориндж Каунти: Кварталът на богатите", а преди да се възхищаваме на Блеър Уолдорф, искахме да приличаме на Самър Робъртс. Макар да се срещнахме с нея в ролята й на приятелката на Мариса Купър, тя бързо успя да се отличи. Стилът й е небрежен по калифорнийски и с хипи елементи, което до голямата степен беше най-актуалното в модата по времето, когато сериалът излезе.

Джес Дей

facebook.com/newgirl

По-позната като "новото момиче" ("New Girl"), Джес има сладък, но и малко ку-ку стил на обличане. Нейният смел и шарен стил е отражение на нейният буден и непостоянен характер. Тя е женствена, вдъхновяват я винтидж аксесоарите и е съвсем малко хипстър. Тоалетите й са подходящи за ежедневието и лесно могат да бъдат копирани от зрителите, а какво по-хубаво от това?

Габриел Солис

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos


Тя е отчаяна съпруга с вкус към дизайнерски стоки. Габриел Солис знае това онова за модата и успява да извади най-доброто от нея. Запазената й марка са секси роклите по тялото в комбинация с чанта по последна мода.

Е, вие на кои героини от ТВ сериалите се възхищавате?