Дрехите имат значение. От значение са дължините, разцветката, райетата и деколтетата. Да, те играят огромна роля, особено за онези от нас, които имат някое и друго килце отгоре. Предлагаме ви няколко модни съвета за това какво да обличате и какво да избягвате, ако не сте от онези фини манекенки, на които всичко им стои хубаво.

 

тайра банксуилямс

Райетата също имат значение, а важното е да запомните, че вертикалните райета създават илюзията за по-фина фигура, защото издължават тялото. Така е решила да се облече Тайра Банкс (вляво), а вдясно е Серина Уилямс, която определено не е направила най-удачния избор с хоризонтални райета.

 

албаким

V-образните деколтета също са малък оптически трик, благодарение, на който можете да удължите визуално тялото си. Бъдете умерени в модните решения, както е направила Джесика Алба (на лявата картинка), и се въздържайте от пищни деколтета като на Ким Кардашиан (вдясно).

 

нелимилиан

Обърнете особено вномание, когато избирате цвят за рокля, риза, блузка или пола. Едноцветните модели вталяват, защото не създават усещане за пренатрупани дрехи. Вижте как изглежда Нели Фуртадо в розова рокля (вляво) и Кристина Милиан с флорални мотиви.

 

бетсалма

Високите, но същевременно малко пълнички жени, трябва да избягват да носят много къси поли. Макар и слабичка актрисата Бет Остроски (вляво) е избрала да облечете дълга до глезените пола. А Салма Хайек, за която всички знаем, че е нисичка, се е спряла на дължина около коляното, което е и правилното решение за жени със среден ръст и малко по-ниски от това.