За повечето дами твърдението, че модата може да бъде и опасна е просто абсурдно, нали? И не, нямаме предвид някое преносно значение на думата „опасна” и да, в конкретния случай го използваме в буквалния й смисъл. Ще попитате, а защо? Е, никога ли не сте носили непоносимо високи обувки, от които вечер ви болят краката или тежки дамски чанти, които причиняват болка в рамото?

Няма нищо по-секси от жена на високи токчета. И няма нищо по-болезнено от мазоли и болка в глезените и ходилата, причинена именно от много високи дамски обувки. Ако държите да бъдете на токчета, можете да изберете такива, които са толкова високи, колкото да можете да издържите с тях. Ако ли пък държите задължително да сте на много високо, то можете да се спрете на модел с платформа, който държи ходилото на краката ви на едно ниво.

Големите чанти бяха на мода доста дълго време, но сега отстъпват на малките кокетни такива. И има защо. Сами можете да прецените, че огромните сакове и дамски чанти, които се носят на рамо или се премятат на едната страна могат да доведат до гръбначни изкривявания и болки в рамото. Затова е добре дори чантата ви да е голяма, още сутринта да прецените кои неща в нея са излишни.

Тесните панталони (тип цигара) се превърнаха в истинска модна сензация. И досега те са предпочитани от дамите, на които фигурата им позволява подобна кройка. Това, което не знаете обаче е, че могат лесно да се превърнат от моден съюзник във вредител за здравето ви. Водят до така наречения синдром на изтръпване на бедрото (латинското му название е meralgia paresthetica). Не е изключено кожата да получи и раздразнения, дължащи се на прекалено тесните панталони или дънки.