Френският дизайнер притежава младежки дух, градивно творчество, отговорност към стила и усет към настоящето. Той уверено предизвиква в името на модата. Творчеството му е смело, провокативно и неочаквано, но същевременно обмислено, изпипано и точно. С новата си колекция есен-зима 2015/2016 Слиман разтърси модния микрокосмос с дръзки предложения и предизвиква фурор у нас и по света. Днес, той ни напомня за самия Ив Сен Лоран, който през '60-те години революционира модата със своите новаторски идеи за дамска мода. 

Еди Слиман изцяло осъвременява стиловите кодове на марката, преобразявайки жената Saint Laurent. Тя е рок звезда - силният й грим и небрежна прическа, подчертават цялостната й визия характеризирана с къси кожени поли, байкърски якета, прозрачни блузи и тесни панталони. Но това в никакъв случай не накърнява нейната женственост, напротив - тя е по-изкусителна от всякога. 

В допълнение към фото-галерията, ви предоставяме и видео материал (репортаж на Btv новините), обобщаващ нарастващите пънк и рокендрол тенденции в дамската мода.