Никой друг не владее така добре изкуството да "напластява" дрехите, цветовете и материите както KENZO. Новата колекция есен-зима 2015/2016 г. на японския бранд, излъчва стил, елегантност и удобство. Инспириран главно от минимализма, характерният за марката изчистен стил се пренася от дреха на дреха, подчертавайки женския силует с безупречно разработени обеми и линии.

Кензо Такада, артистичен директор на марката, съчетава традиционите модни канони от Изтока и Запада, разработвайки колекция, която за разлика от предните сезони не съдържа много принт, но включва разнообразие от цветове и модели, подходящи за всеки вкус.

Натъкваме се на красиви пончо-палта, дълги клош-поли, пелерини, съразмерни туники, разкроени палта и прави панталони. Предимството на богатата колекция KENZO e, че дрехите могат лесно да се съчетават една с друга - това ни позволява да променяме своята визия и да изразяваме индивидуалността си. Свежите идеи на KENZO ни изкушават да експериментираме, съчетавайки несъчетаемото.