Неустоими, толкова колкото са и неговите модели обувки. Серията, която предстои да разгледате е изпълнена с истински произведения на модното изкуство.

За първи път се запознахме с творчеството на френския дизайнер гледайки култовия телевизионен сериал "Сексът и градът". Оттогава моделите, носещи името му се превърнаха в неизменна част от дамския гардероб - за някои мечта, за други реалност - за всички радост. 

Във връзка са лансирането на първата колекция дамски чанти, предназначени за есенно-зимния сезон, 72-годишният Бланик споделя пред медиите: „Тези чанти са вдъхновени от създадените от мен модели обувки. Сред тях ще разпознаете характерните за марката "скъпоценни" украси, но сега те са по-големи, по-впечатляващи”.

Разглеждайки колекцията осъзнаваме, че извор на вдъхновение е бил емблематичният модел "Hangisi", който Кари Брадшоу носи на сватбата си във филма "Сексът и градът".

А, сега ще издадем една тайна - още преди настоящата колекция да бъде разпродадена, талантливият творец мисли за нова серия, предназначена за следващия летен сезон.