По време на технологичното изложение CES 2016, което се проведе тази седмица в Лас Вегас, китайската технологична компания Huawei представи две нови версии на своя смарт часовник: HUAWEI WATCH Jewel и HUAWEI WATCH Elegant. Двата лимитирани дизайна са създадени в сътрудничество с водещата бижутерска компания Swarovski и бележат началото на една нова линия в стратегията на компанията – да се фокусира върху дамите.

Стилният HUAWEI WATCH Jewel е инкрустиран с 68 кристала Swarovski Zirconia, симeтричнo разположени върху оцветения в розово злато корпус. Всяко от тези кристалчета е с размер 1,5 мм. Благодарение на тях това бижу блести повече от всеки друг умен часовник на пазара в момента.

HUAWEI WATCH Elegant изпъква с друг интересен дизайн на рамката около екрана. При него изящните кристали по позлатената рамка са заменени с ефектна „назъбена“ шарка.

Красивият външен вид на двете версии на смарт часовника се допълва от елегантна каишка, която е от фина италианска кожа и е налична в два цвята: перлено-бяло и сапфирено-синьо. Подобно на оригиналната версия на устройството HUAWEI Watch Jewel и HUAWEI WATCH Elegant са с предварително инсталирани 40 разнообразни дизайна на циферблата, включително и 10 ексклузивни дамски варианта.

Двете нови елегантни версии на смарт часовника имат същите функционалности като оригиналния модел, чийто дизайн е вдъхновен от класическите швейцарски часовници. HUAWEI WATCH Jewel и HUAWEI WATCH Elegant са с диаметър на корпуса от 44 мм, а техният 1,4-инчов кръгъл AMOLED дисплей е покрит с устойчив на надраскване сапфирен кристал, какъвто се ползва и в луксозните механични часовници.

Всички модели на HUAWEI WATCH са с операционната система Android Wear и са съвместими с Android и iOS и могат да показват известия за входящи разговори, SMS, бързи съобщения и електронна поща. Часовникът разполага с Bluetooth свързаност за използване на безжични слушалки, което означава, че можете да слушате записана в паметта на устройството музика, докато тренирате. Благодарение на опцията за контрол чрез гласови команди на музикалния плеър и на възможностите за навигация, този часовник е идеалната компания за сутрешен крос. Пулсът се измерва чрез специален сензор, а 6-посочният акселерометър може да отчита дейности като ходене, бягане и планинско катерене.

С две думи – HUAWEI WATCH е мястото, където мода и технология се комбинират в перфектен синхрон.

HUAWEI WATCH Jewel и HUAWEI WATCH Elegant ще бъдат на пазара през март месец тази година.