Колко си мислите, че харчи една принцеса за дрехи? Само за справка ще ви припомним, че когато дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс е само на три години, вече има гардероб, който може да се конкурира с този на всяка холивудска звезда. Дрехите, аксесоарите и обувките на Сури, тогава възлизат на 3 милиона долара.

Сега се връщаме на темата за принцесите. В последните няколко дни медиите на острова се вълнуват около темата за това колко пари е изхарчила Дукесата на Кеймбридж от началото на годината, за да запълва гардероба си.

Кейт е облечена в рокля на Emilia Wickstead по време на градинско парти в Бъкингамския дворец

За първата половина на 2012 година Кейт Мидълтън е вложила 54 хиляди долара в облекло и аксесоари, което е почти колкото годишната заплата на принц Уилям като пилот на хеликоптер в армията. За година той си изработва точно 68 хиляди долара.

Предполагаме, че се досещате, че не принц Уилям плаща всички сметки в Бъкингамския дворец. Неговият баща, принц Чарлз се е заел да покрива разходите както на синовете си, така и на Кейт, съпругата му Камила и своите.

Кейт в изящна рокля в тюркоазено, с изцяло дантелен гръб на дизайнера Jenny Packham, по време на събитие в Лондон

Всъщност, ако сумата от 54 хиляди за дрешки ви се стрива висока, то почакайте да разберете колко е похарчил принц Чарлз за последните две години. Според списание „Форбс”, за 2010 и 2011 година Чарлз е изхарчил внушителната сума от 17 млн. долара, предназначена за публичните изяви на кралското семейство, както и за благотворителност.

На този фон, скромната сума за дрехи на Кейт изглежда като капка в океана. Да не говорим, че на дукесата на Кеймбридж й се налага постоянно да присъства на благотворителни събития, вечери и мероприятия, на които трябва да е с различен тоалет, защото медиите следят всяка нейна модна издънка. Като например появата на Кейт с едни и същи дрехи и обувки на различни събития. С този скромен бюджет, Катрин все пак успява да се облича в дрехи на известни дизайнери. 

Катрин блестеше в умопомрачителна рокля на Alexander McQueen по време на диамантения юбилей на Кралица Елизабет Втора

И въпреки всичко, това не пречи Кейт да попадне в челните места на класациите за най-стилните жени в света!