Теобромин - така се нарича молекулата на шоколада. Но това научно наименование не се топи така нежно по езика, като думичката шшшоколад! Ако искате винаги да имате такава сладост под ръка, но да не трупате нито грам - може просто да изберете колие с висящ елемент, който изобразява молекулата на шоколада. Друго си е да се подходи по научному към тази сладка слабост. 

Ако шоколадът не ви е по небцето, може би колие с молекулата на червеното вино ще ви се отрази добре - и на настроението, и на външния вид?! Ресвератролът (3,5,4-трихидрокси-транс-стилбен) е стилбеноид, вид естествен фенол и фитоалексин, който се произвежда по естествен път от няколко вида растения. Извлича се от ципата на червеното грозде и други плодове.

Колие "Молекулата на червеното вино"
Снимка: http://kupinauka.com/

Колиетата се предлагат в магазина на сайта nauka.bg, а със закупуването на някое от тях вие помагате за популяризирането на науката в България. Колиетата са изработени в България. Материалът, от който са направени, е медицинска стомана. Това означава, че може да г носите, дори кожата ви да е свръх чувствителната, без да се притеснявате от странична реакция.

И още интелигентност под формата на бижута...

Молекулата на серотонина

Известен още като хормонът на щастието, серотонинът се отбелязва по следния начин в химията - C10H12N2O. 

Колие "Серотонин"
Снимка: http://kupinauka.com/


И ако това не ви е достатъчно...

Числото Пи, ДНК, континенти, съзвездия, анатомично сърце, хормони - всички тези научни понятия са претворени в едни от любимите женски бижута. Ако и на вас ви е писнало от клишета като капчици и сърчица със стрелички, може би е време да покажем най-ерогенната зона на жената, а именно - нейния мозък!

Колие "Съзвездие Голямата мечка"
Снимка: http://kupinauka.com/