На фона на скандалите с дрога, многобройните си раздели и лудите партита, британският супермодел Кейт Мос бе обявена за най-добре облечената жена на изминалото десетилетие. Титлата й присъди престижното списание "Vogue".

Съставителите на първата по рода си класация са категорични, че Мос е успяла да запази сексапила си и е повлияла повече от всяка друга знаменитост върху стила на обличане на жените по цял свят.

От "Vogue" определиха победителите в още 11 категории за стил на известни дами, които са символ на изтънченост, блясък и индивидуалност.

Призът за независима жена на десетилетието грабна първата дама на САЩ Мишел Обама, „защото тя е най-яркият пример за модерна демократичност”, казват създателите на класацията.

Скандалната поп звезда Лейди Гага, със своята крещяща индивидуалност, си заслужи званието „Мечтател”.

Наградата „свободен дух” беше присъдена на британската актриса Кери Мълиган, а звездата от „Клюкарката” Блейк Лайвли получи званието „Сексбомба”.

За „Американска красавица” номер 1 бе обявена американската актриса и бивш модел Джесика Бийл, а за „екранна сирена” – френската й колежка Марион Котийар.

Чаровната Сара Джесика Паркър си заслужи титлата „Бохем”.

Американската телевизионна водеща Алекса Чънг и етиопският супермодел Лия Кабеде получиха наградите съответно за уличен и съзнателен шик.

„Новият класик” на десетилетието е главният редактор на „Поп Мегъзин” Шала Монрок.