Знаем, че балът е онзи специален ден, когато всяка абитуриентка иска да блесне и да бъде най-малкото холивдуска звезда. Обаче...

Често след бурните нощи в края на май медиите буквално преливат със снимков материал на купонджии, които изглеждат най-малкото неприлично. Причините за предното са много, но ние няма да ги нищим и ще кажем, че освен бекрайно кичозните тоалети, има и достатъчно млади момичета с добър вкус и с дрехи, адекватни на световните модни тенденденции.

Затова решихме да съберем 5-те най-демоде "аксесоари за бала", които е добре да избягвате - в името на добрия вкус:

Кок

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Добре, кокът е най-лесното решение и може да изглежда доста добре, но... наистина ли? Това е прическата на мама, баба и вероятно - на стринка, защо да не експериментирате? Особено демоде са онези кокове, от които висят букли... Просто... недейте. Друга модна катастрофа са вафлите - ако фризьорът ви не може да ви направи обем по друг начин, просто го сменете - очевидно не е много добър.

Силен или просто неподходящ грим

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Ок, знаем каква е обичайната процедура - гримьорите винаги ни убеждават, че за подобни вечери гримът трябва да е силен. За да изглежда добре на снимките, за да остане по-дълго време, за да не изглеждате бледи... В силния вечерен грим сам по себе си няма нищо лошо. Обаче - все пак внимавайте. Има предостатъчно статии по темата и общо взето всички казват едно - най-важното е гримът да ви отива. На вас. Не на Бионсе, Мария или Преслава, а на вашето собствено лице, което е уникално и със сигурност има какво да му се подчертае, при това без да подражавате на някого. Посъветвайте се с гримьра си, пробвайте различни варианти и в случай, че не се харесвате с някакъв грим, не ходете с него.  Ако например сте с по-детска физионимия, с черния, фатален грим ще изглеждате най-малкото нелепо, докато свежите цветове  ще отворят лицето ви. И така нататък... 

Рокля принцеса

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Ок, момичета - лоша новина - роклите тип принцеси НЕ са модерни. Има достатъчно стилни варианти, ако държите на визия за "червен килим" - за справка - разгледайте с какви тоалети се появиха актрисите за раздаването на "Оскар"-ите. Например. И като цяло - ще ви издадем една тайна - обръчите и корсетите са ужасяващо неудобни и със сигурност ще ви развалят вечерта - трудно се сяда, трудно се върви, а и ако се случи да  влезете в по-тесен асансьор, може и да заседнете. Не се шегуваме. 

Рокля - без - рокля

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Да, знаем - когато си на 18 със сигурност се чувстваш достатъчно зряла и според някои порно продуценти си в идеалната възраст за начало на блестяща кариера, която трае средно между 3 и 5 години. Но наистина ли искаш да изглеждаш така, все едно още утре ще се пробваш на кастинг за мръсни филмчета или ти предстои хубав живот, в който ще завършиш висше образование или поне ще си намериш свястна работа? Наясно сме, че през последните години еротиката се превърна в откровено порно, но, момичета, има толкова красиви тоалети, в които ще изглеждате не по-малко привлекателни, но с бонус - без да бъдете евтини. Изберете тях.
 
Френски маникюр върху ноктопластика
Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Добре, дългите нокти са въпрос на вкус. Няма да споменаваме колко точно поврежда естествените ви плочки, но ще вметнем, че ноктопластиката не е особено удачно решение. Особено, когато дължините са прекалени и най-вече - когато са в квадратна форма. Най-демоде в този смисъл е френският маникюр - да, наясно сме, че много от вас смятат това за класика и в някакъв смисъл наистина е, но като цяло пак са по-актуални острите нокти - в ярка багра. Дали ще ги рисувате или не - отново е въпрос на личен вкус, но и в тази посока потърсете идеи от водещите марки - не всяко цвете ухае с аромата на модата през 2013г.

Е, успех!