Търсенето на перфектния бански може да се окаже предизвикателство за всяка една от нас. Ключът към това да изглеждаш страхотно на плажа е да се чувстваш добре в кожата си, защото самочувствието краси жената. Има две стъпки към перфектния бански: точен размер и правилен модел според фигурата ти.

СТЪПКА ПЪРВА
Открий точния размер бански. В никакъв случай не се спирай на бански с размери S, M, L, а открий модел с размери на сутиен. Така е по-вероятно да откриеш най-подходящия за теб размер, а само идеалният размер ще ти даде необходимата подкрепа, а и ще оформи и повдигне бюста ти по страхотен начин. Ако не си сигурна за точния си размер (а според проучвания 95% от жените не носят правилен размер сутиен), можеш да се възползваш от безплатна бра фитинг консултация в Bra Clinic, по време на която ще разбереш кой е перфектният ти размер бански и бельо, изцяло съобразен с размера и формата на бюста ти.


ВТОРА СТЪПКА
Открий перфектния модел за твоето тяло. Щом откриеш най-подходящия модел бански за твоята фигура, със сигурност всички твои притеснения на плажа ще изчезнати ще се чувстваш страхотно. Ето най-често срещаните грешки при избора на бански и нашите съвети как да ги избегнеш:


Еластична лента, която сплесква бюста


Като за начало, помисли си за всички бански без презрамки, които си пробвала. Наистина всички искаме равен тен, без разлики и най-лесният начин да постигнем това е именно с бански без презрамки, но намирането на такъв определено е нелека задача. Това, което най-често си представяме е лента, която минава върху гърдите, не дава форма, а сплесква и е толкова нестабилна, че се налага непрекъснато да я подръпваме и наместваме. При излизане от морето с такъв модел, най-голямата ти грижа е да не се окажеш по монокини. Единствено ако банските са с вградена конструкция на сутиен и в най-подходящия за теб размер, ще откриеш нужната подкрепа и комфорт, а и бюстът ти ще изглежда страхотно. Такива модели бански се предлагат в размери дори до чашка H, така че дори ако си с голям бюст, ще можеш да постигнеш перфектен тен.

 

Безформени триъгълни бански


Сега си помисли за класическия триъгълен бански, който няма стабилна конструкция, няма банели, има само един слой плат и просто покрива гърдите. Тази опция по никакъв начин не подчертава или оформя бюста и много рядко някой изглежда добре с този модел. Препоръчваме да го замениш с бански с кострукция, даваща необходимата на гърдите опора и сигурност и с банели, които оформят и подчертават бюста. Освен това избери модел с два пласта здрав плат, който няма да се разтегли, когато се намокри. Това вече е бански, който оформя деколтето много добре и може да ни направи по-уверени и сигурни в себе си на плажа.

 

Разляти овални чашки


Със сигуност ти е омръзнало и от всички безформени бански, от които бюстът ти се разлива. След големи усилия този модел най-накрая ще застане както трябва и веднага след допир с вода, ще трябва отново да го наместваш. Често бюстът ти ще изглежда раздалечен и няма да е добре оформен. Вместо това се спри на бански с вградени банели и с чашки, подплатени със стабилна мрежеста материя, която ще ти гарантира красиво оформяне дори след като излезеш от водата. Само с такъв модел ще имаш перфектна подкрепа и красиви форми на плажа, без да се притесняваш, че бюстът ти изглежда отпуснат.

 

Квадратен силует


Случвало ли ти се е да търсиш цял бански? Намираш перфектния - подчертава фигурата и скрива недостатъците. Стои идеално върху модела на витрината и много искаш да го пробваш, но когато го облечеш, ефектът е съвсем друг и талията ти просто изчезва. Това се случва, понеже еластичната материя сплеска гърдите и ги поставя визуално по-ниско, скривайки талията. За да избегнеш този неприятен ефект, отново ключова е конструкцията на банския. Заложи на цял бански с вградени банели, които осигуряват нужната опора и поддръжка за бюста. Този модел ще повдигне гърдите, а талията ти ще се открои и ще изглеждаш по-стройна. Ако банският е с добре избран размер и с банели, ще можеш да го носиш без притеснения и без презрамки дори в размери до чашка G. Освен това се спри на модел с принт, разположен въху талията – така визуално ще придобиеш така мечтаната фигура тип „пясъчен часовник“.

Вече съществува и страхотна алтернатива на класическия цял бански, а именно – „танкини“.


Това са плажни потничета, които ще ти дадат необходимото покритие в областта на корема, но все пак са половинки и дават по-свежа визия отколкото цял бански. Те са и страшно практични, лесни за преобличане, а докато се печеш спокойно можеш да ги вдигнеш, за да постигнеш по-равномерен тен. Тези модели са и с вградена конструкция на сутиен в размери до чашка Н и с банели и чашки, които ще оформят и повдигнат бюста ти, а това определено ще постигне чудеса с фигурата ти!

За безплатна консултация за перфектния модел и размер бански за твоята фигура, заповядай в салон за бельо Bra Clinic (www.braclinic.bg), Сердика Център, София, където разполагат с бански с чашки от А до К.