Всяка жена минава през избора – какво да си купя, кой е подходящият размер, къде да намеря най-добрата цена и прочее, но какво става, когато трябва да избера цвят?

От цвета на обувките до цвета на тапетите, има толкова много варианти, а актуалните цветове се сменят всеки сезон. Затова, общо взето, всяка от нас, съзнателно или не съвсем, си има предпочитания към определена гама и избира дрехите, обувките, бижутата и всичко, съобразно тях.

Извън модата, цветовете казват много за характера ни, твърдят от femalefirst.co.uk.

Помислете каква гама ви е най-присъща и може да научите повече за себе си:

Черно-бяло (земни и метални тонове): въображение, любов към приключенията, страст, ентусиазъм, безгрижност. Ако предпочитате тези цветове, се отнасяте към живота като към игра – харесвате забавните неща, предизвикателствата и да работите в екип.

Синьо (вода) – енергичност, приливи и отливи, движение, необходмост от промени, прогрес и търсене на нови пътища.

Синьото е цветът на креативността. Ако предпочтате него, това означава, че обичате предизвикателствата, постигането на цели чрез промени и че сте фокусирани върху крайния срок. Ако има проблем, вие сте човекът, който ще го разреши,при това с удоволствие.

Червено (огън) – позитивизъм, ярки личности, енергичност, сила, социална активност, нужда от хора наоколо.

Ако червеното е вашият цвят, ви води огнена сила. Харесва ви да използвате енергията си, за да препускате през ежедневието си. Обичате да сте много заети, да говорите, да се забелязвате, да се запознавате с нови хора.

Зелено (гора) – зрелост, амбиция, жажда за живот, силна връзка с ежедневното, с битовото, постижения в работата, кариера, често традиционализъм във вкусовете, ценностите и вярванията.

Зеленото символизира разстежа и амбицията. Хората, които предпочитат зеленото виждат живота като стълба, по която се катерят бързо. Този тип хора са консервативни по отношение на ценностите. Ако сте от тях, значи ви харесва да усещате сила и да контролирате всичко наоколо. Синьото е цвят, който не бива да пренебрегвате, защото ще ви вдъхновява и ще ви помогне да се чувствате добре.

Розово (земя и огън) – романтичност, топлота, затрогващи, духовна простота (не в лошия смисъл) – „хипи мацка”.

Ако розовото ви е особено любимо, то хората около вас са ви по-важни от всичко останало. Имате нужда от близост, гъвкави правила, обичате да се адаптирате и да сменяте рязко курса си. Обожавате романтиката, прегръдките и целувките, както и да общувате.