Колекцията H&M есен 2013, чийто дебют се състоя през февруари в рамките на Парижката седмица на модата, съчетава изтънчена театралност и непринуден момчешки стил в една контрастираща, модерна визия. Ключови модели са палто, имитиращо фрак, рокля с пайети, бродирано сако в бохемски стил, пуловер с едра плетка, както и високи ботуши до коляното. Материите, използвани в колекцията, са вълна, памук, кадифе, жарсе, коприна, а цветовете – черно, нюанси на сиво и кремаво, металик и червени акценти.

Колекция беше представена в шоурума на шведския бранд, където възможност да разгледат есенната мода имаха стилисти, модни редактори, журналисти и блогъри. Сред гостите бяха и певиците Сантра и Михаела Филева, които не пропуснаха да изберат задължителните модели за есенния си гардероб.

За мъжете актуален се очертава изчистеният силует с нов поглед към традиционните кройки. Цветовете са каки, нюанси на сиво и кафяво в комбинация с лилаво. Сред основните модели се открояват двуредно сако от плътен вълнен плат, ръчно ватирано пилотско яке от сатен, елегантни и функционални панталони, а при аксесоарите впечатление правят вратовръзките с принт, кожените ръкавици, плетените шапки и елегантни чадъри.

Колекцията влиза на 5 септември в 200 магазина на марката по света, включително H&M Сердика Център.