Със сигурност роклята и всички аксесоари за бала са вече грижливо подбрани или поне - измислени. Какво ще правиш обаче с грима си за бала?

Разбира се, професионалният гримьор винаги е добър вариант, но ако искаш да се довериш на себе си, ето няколко чудесни видеа, които ще ти помогнат да бъдеш ослепителна. Дали искаш да бъдеш лошо момиче, с грима на Селена Гомес или може би - Риана, небрежно-нежна... Всичко е тук:

 

Класическа красавица от Lisa Eldridge

Не бихме преувеличили, ако кажем, че Лиса е кралицата на "естествения" грим в YouTube. В това видео можете да видите колко леко работи, както и да откраднете някой и друг трик, за да съумеете и сами да наслоявате различни цветове, за да получите наистина страхотния ефект на този грим. Ако сте избрали бледорозово или шампанско за роклята, помислете дали металическо розово със златен нюанс за сенки на очите не е най-добрият вариант, който да подчертае още повече тоалета ти.

 Ангелска красота от Charlotte Tillbury

Със сигурност всички обичаме бляскава като сатен кожа, но техниката на Шарлът за този ефект е... лилавия грим. Наистина работи! Ако се спрете на този грим (дори и да предпочитате сини сенки - също са вариант), е добре да го съчетаете с по-романтичен, принцески вид. Не забравяйте да вземете гланц за устни в чантичката си!

Бляскава като кралица от Pixiwoo

Най-важното правило за постигане на този ефект? Сенките трябва да са перлени! Саманта Чапман е открила перфектните сенки за блестящ и стъклен ефект и ги съчетава с малко очна линия и страхотни мигли. В това видео има и един наистина полезен съвет за броката - сложете го с пръстче и с потупване, за да не се разпилява по цялото лице.

Рок мацка от Wendy Rowe за Burberry Beauty

Искаш да изглеждаш все едно наистина не ти дреме за традиционните схващания за бала? Разбираме те. Роклята ти е къса, токчетата - високи и си готова преди всичко да купонясваш, не просто да си красива. Малко очна линия - най-младежкият начин да си с опушен грим, заедно с мъничко контур на бузите. Това е то.

Вамп от Michelle Phan

Ако искаш да наблегнеш силно на мотото "Не ми пука какво мислят всички за бала!", какво ще кажеш да постигнеш ефект, който да обръща главите на всички на дансинга? Този грим, вдъхновен от Риана, е страхотен избор за по-смелите абитуриентки. Съветваме да приемете съвета на гримьорката и да хидратирате добре устните си, преди да слагате тъмно червило и да сте внимателни, когато очертавате горната им част. Ако ще си лошо момиче, трябва да изглеждаш добре.

Естествено красива от Wayne Goss

 Най-добрата част на това видео е, че всичкият този грим изглежда сякаш не сме правили нищо по лицето си. Този грим е вдъхновен от Селена Гомес и е наистина страхотен - металически сенки, правилното количество цвят на устните и хубав, равномерен тен. Видеото е идеалният помощник на момичетата, които обикновено не носят никакъв грим на училище.