След като се отдаде на заслужена почивка през първите два месеца от годината, Глория се завръща с нови професионални проекти. Сред тях са двете нови песни „Убиваш на място” и „Пулс”.

За песента „Пулс”, която е в дъбстеп стил, Глория е получила сериозна помощ от дъщеря си Симона. Именно заради нея и приятелите й тийнейджъри, които са представители на по-младата публика, тя е решила да експериментира с този нов стил. Сборният й фолкорен албум ще се появи през пролетта. В него тя планира да има и две-три нови фолклорни песни. 

Освен новите песни, Глория засне и фотосесия с избрани модели от най-новата колекция KWIAT и специалната линия KWIAT Comfort.

Глория беше първата, която видя и пробва специалния модел (KS1315) очила с българското знаме  Лимитираната серия с националния трибагреник е част от специалната линия – символ на комфорта, и се появява за 3-март, във връзка с отбелязването на десетата годишнина от създаването на българската марка очила KWIAT. Моделът очила с българското знаме е класически, с безкомпромисно качество в двата основни цвята – черно и бяло и с унисекс форма. 

Новост са и слънчевите модели, на които могат да се монтират стъкла с диоптър. А вече и дамските модели са с поляризирани стъкла. За дизайна на очилата остава валидна ретро вълната. Най-актуални са пилотната (бъбрек) форма, както и леко котешката за дамите.

По отношение на цветовете, освен класическите черно и бяло, са актуални – синьо, лилаво и бордо. Нова тенденция е напластяването на цветове в страничната външна част на рамката.

„Мемори ефектът” позволява рамката винаги да се връща в първоначалното си положение, дори и след силно огъване или усукване. Чувствайки се комфортно по време на фотосесията Глория сподели, че з Освен това феновете й са свикнали постоянно да им поднася изненади и самите те очакват нещо ново и различно.