.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Garet Pugh и Kim Jones от Louis Vuitton идват за Balkan Fashion Week 2017

Евгений Милов | преди 1 година
Balkan Fashion Week
Снимка: Balkan Fashion Week
Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град от 5 до 10 юни

Balkan Fashion Week 2017 ще е първата седмица на модата в световната история, която ще се проведе в кино студио, като за целта Nu Boyana Film Studios ще се превърне между 5-10 юни в най-големият моден град в Източна Европа. Амбицията на организаторите е да съберат артисти от цял свят в България, непозната до момента модна дестинация. Темата под която ще се обединят дизайнери, медии и байери от цял свят е: "Модата среща киното!"

За прецизната селекция, която ще представи едни от най-талантливите дизайнери и артисти в изключително съчетание от мода и кинематография по време на Balkan Fashion Week 2017, се грижи екип с богат международен опит в организацията на седмици на модата. Международната платформа цели да създаде трайни условия за творческа колаборация между Изтока и Запада. Представяне на различни модни и арт презентации в съчетание с музикални изпълнения на живо ще се случват на декорите на студиото в Бояна. Улиците на Ню Йорк, Лондон, Куба, Гърция, Рим ще  са само част от нещатата, които ще могат да се видят в рамките на събитието.

Организаторите на големия моден форум разказаха подробности за събитието на специална пресконференция, открита от Ярив Лернер. Управляващият собственик на Nu Boyana Film Studios изрази своето вълнение от това, че в следващите два месеца Nu Boyana ще подкрепи и работи по специални проекти заедно с Balkan Fashion Week. Сред събитията, които ще се проведат ще бъде и филмов конкурс с награда от 50 000 евро и подкрепа от страна на филмовото студио за заснемане и реализиране на късометражен филм. Това ще даде възможност за изява на млади таланти. "Това е само малка част от изненадите и вълнуващите неща, които сме ви подготвили", заяви филмовият продуцент.

Гост на пресконференцията бе модната икона, блогър, ловец на таланти и създател на първия моден филмов фестивал ASVOFF Даян Перне. Тя обяви, че за 9 години това ще е първото издание на ASVOFF, което ще се проведе първо извън Париж, а и в кино студио, за което са избрани, именно модната платформа Balkan Fashion Week с изключителните възможности и потенциал на Nu Boyana Film Studio. Подготвя се излъчване на живо на събитието от София едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ. 

"Скрининг на фестивала до момента се е провеждал на различни локации по света. Тази година решихме новото издание да е различно и да бъде нестандартно. За първи път ще се проведе в киностудио. За нас е много вълнуващо и се чувстваме като деца в магазин за играчки, тъй като този ASVOFF ще е изпълнен с нестандартни и вълнуващи елементи. Защото всичко, което правим в този живот е мода. Очаквайте, неочакваното", заяви Даян по повод предстоящото издание на престижния кинофорум. Тя е сред малкото утвърдени лица в модата, които работят и разпростират своите контакти, влияние и дейност изключително в показването, откриването и промотирането на млади и способни дизайнери, а и артисти въобще.

За изданието през юни е поканен Kim Jones, главен дизайнер мъже за Louis Vuitton. Лондон ще бъде представен от авангардния дизайнер Garet Pugh. Eric Daman - дизайнер и стилист на популярните телевизионни сериали "Сексът и градът" и "Клюкарката" ще направи еднодневна творческа работилница. Marc Happel, директор костюми на "New York City Ballet" ще представи успешни примери за арт пърформанси и инсталации в колаборация между мода и балетно изкуство.  

На срещата с медиите присъстваха и Мира Постулаче (международен PR на Balkan Fashion Week), Юлита Манолова (арт директор на Balkan Fashion Week) и част от организаторите на форума Теодора Гергова, Мария Колева, Кристина Димитрова, Елена Алекси и Мила Захариева.

Дни преди старта на Balkan Fashion Week ще се проведе Балкански международен винен конкурс и фестивал BIWC, който тази година има специална кауза против рака на гърдата. Модната платформа ще се включи като партньор в кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото #winelover against cancer и цели повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на модната седмица могат да бъдат закупени специални фланелки с мотото на кампанията. Средствата, събрани от тях, ще отидат за закупуването на кемпер, който ще пътува из цялата страна и в който ще могат се правят безплатни изследвания на жените в цяла България.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?