Що се отнася до гърдите на една жена, понятието голямо никога не е достатъчно голямо. Какво да правим когато природата отдавна си е свършила работата, а резултатът не ни харесва? Ммм? Операция? Не! Прекалено е инвазивно, пък и опасно…

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВсичко започва с правилния сутиен
Много жени избират сутиени, които не са им по мярка. Едни се спират на по-големи, на които слагат подплънки, а други на по-малки, които повдигат гърдите. И в двата случая решението е погрешно. Размерът на сутиена не трябва да е нито по-голям, нито по-малък. Всичко трябва да ляга перфектно на вашите женствени форми и да ги подчертава. От голямо значение е моделът, който избираме. Има такива, които са с по-твърда чашка, предназначени за по-неуверени в даденостите си дами, както и с по-мека, която е за жени с по-пищни форми. Не забравяйте да пробвате сутиена не само на голо, но и как стои облечен с прилепнала блузка или потник.

Размерът на дрехите също е важенСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Ако носим широки дрехи, няма как да очакваме, че те ще подчертаят гръдната ни обиколка, а пък ако тя е наистина малка, то е лесно да бъде създадена илюзията за загубване на игла в купа сено. Блузките и роклите, които си купувате трябва да са ви по мярка, поне в горната част, в която искате да акцентирате най-много.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosОбърнете внимание на картинките и детайлите по дрехата
Принтове и определени детайли могат да спомогнат оптически за уголемяване на бюста, докато други пък работят в обратна посока. Дрехи с хоризонтални райета правят гърдите по-големи, но заедно с това правят и фигурата и раменете да изглеждат по-едри и набити. Затова по-добрият вариант, с който да подчертаете приятните форми на тялото са вертикалните райета, както и едноцветните и двуцветни блузки и топове.

Цветовете – светли или тъмни?Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
За никого не е тайна, че черното прикрива недостатъците, смалява фигурата и обиколката на ханша, а заедно с това и всичките ни илюзии за по-голям бюст. Ако искате гърдите ви да изглеждат големи, то подходящите цветове са в светлата гама и както писахме – едноцветни или двуцветни блузки.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosА материята каква да бъде?
Тънките, фини и тежки материи са подходящи за дами, които имат изразен голям бюст, защото лягат плътно по извивките на тялото. Ако искате да уголемите оптически бюста, трябва да избирате по-дебели платове, които допълнително ще придадат обем и пищност.

 

Не пренебрегвайте аксесоаритеСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
Стилна брошка, поставена над едната гърда или гердан или колие с големи размери може да направи чудеса. Аксесоарите имат задача да засилят фокуса върху частите от тялото, които искаме да подчертаем.

И на последно място, но не и по важност поставяме един трик, който не е моден, но е от съществено значение за грациозното излъчване на една жена. И не само – помага ни да фокусираме мъжките погледи върху важните неща. Това е стойката. На дами с изправена стойка е много по-вероятно да им изпъкват гърдите, отколкото на такива, които са прегърбени.