Съвсем мъничко остана до мига, в който художничката Есен ще оцвети с пъстрата си и златисто есенна палитра не само градския пейзаж край нас, но и дрешките на най-милите ни същества – децата. Модните дизайнери тази година са обагрили тоалетите на малчуганите в красивите топли цветове на есента.

Сред преобладаващите такива са оранжевото, жълтото, бежовото, златистото, пастелно зеленото, кафявото и медното. Едно от прекрасните качества на есенните цветове и нюанси е, че всички те чудесно могат да се съчетават помежду си.

Синьото, също ще е сред модните цветове на есента. Макар и студен цвят, синьото великолепно може да се комбинира с кафявото, жълтото и златистото.

Друг предпочитан цвят в тазгодишните детски колекции е сивото. Естествено, и дума не може да става да покривате детето си в сиво от главата до петите. Напротив – то чудесно би се комбинирало с актуалните за сезона есенни багри.

И тъй като говорим за пъстрите и шарени малчугани, би било пропуск от страна на дизайнерите, ако, разбира се, не бяха заложили на комбинациите и многообразието от най-различни цветове и нюанси. 

Шотландското каре и флоралните мотиви също са сред акцентите в детските колекции тази есен.